Nokia 8, με ΟΖΟ audio και Carl Zeiss οπτικά


Με την επιστροφή της Nokia στα "ύδατα" των smartphones και τις πρώτες ενδιαφέρουσες και προσιτές συσκευές δεν θα μπορούσε να έλειπε από τις επιλογές και η κυρίαρχη συσκευή. Το Nokia 8 έρχεται με χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν κυρίως στο κομμάτι του multimedia ενώ και εδώ δεν λείπει η ποιότητα στην κατασκευή.

Αυτό που τραβάει τα βλέμματα εκ πρώτης άποψης είναι η οθόνη των 5,3-ινστών με πάνελ IPS LCD, ανάλυση 2K (2560 x 1440p) και γυαλί Gorilla Glass 5. H 2,5D κατασκευή της οθόνης δένεται αρμονικά με το σώμα αλουμινίου (6000 series) που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία ενώ έχει και πιστοποίηση IP54, για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία. Το αμέσως επόμενο που δεν περνά απαρατήρητο κοιτώντας την πίσω μεριά της συσκευής είναι η ονομασία Zeiss. Η επί πολλών χρόνων καλή συνεργασία (Nokia + Carl Zeiss) ξανά ήρθε στο προσκήνιο προσφέροντας ένα διπλό σύστημα φακού, συνδυασμός μονόχρωμου και έγχρωμου, με ανάλυση 13MP και διάφραγμα f/2.0 καθώς και εμπρόσθια κάμερα όμοιων χαρακτηριστικών (μόνο έγχρωμη). Επιπλέον διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή (OIS), Laser autofocus και διπλό LED flash.


Στα ενδότερα κρύβεται ο 835 της Qualcomm σε συνδυασμό με 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο και υποστήριξη καρτών microSD έως 256GB ενώ θα βασίζεται στην έκδοση Android 7.1.

Μερικά νέα στοιχεία που συναντάμε στο Nokia 8 είναι το ΟΖΟ Audio, λειτουργία που προσφέρει 360° εγγραφή surround ήχου όπου σε συνδυασμό με τα βίντεο ανάλυσης 4K απογειώνουν την ποιότητα. Το παραπάνω επιτρέπει καταγραφή βίντεο κινηματογραφικής ποιότητας προσφέροντας στους κατόχους εμπειρία που μέχρι πρότινος δεν έχουμε ξανά δει.  Ένα ακόμα νέο feature για την Nokia είναι το Dual-Sight χάρη στο οποίο μπορεί να γίνει παράλληλη εγγραφή video από την εμπρός και πίσω κάμερα.


To Nokia 8 θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως το Σεπτέμβριο στην τιμή των 600€ και για την ώρα θα αποτελεί το flagship κινητό της εταιρείας.



Σχόλια