Garmin Vivoactive 3, το fitness smartwatch που πάντα ήθελες

Εν όψη της έκθεσης IFA 2017, η Garmin παρουσίασε το νέο αθλητικό ρολόι Vivoactive 3. Με ανανεωμένο σχεδιασμό και πληθώρα χαρακτηριστικών το νέο ρολόι δείχνει εξαιρετικό ενώ είναι το πρώτο που διαθέτει την δυνατότητα πληρωμής μέσω του Garmin Pay. Φυσικά απευθύνεται σε κάθε αθλούμενο (ποδηλασία, κολύμβηση, τρέξιμο κτλ.) αφού παρέπει πολλαπλές πληροφορίες ενώ παράλληλα πρόκειται και ένα smartwatch που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ανταγωνισμό.


Σχεδιαστικά το Garmin Vivoactive 3 θυμίζει ένα κλασικό ρολόι, που όμως δεν έιναι. Η οθόνη (1,2-ιντσών, 240 x 240p) του είναι έγχρωμη και αφής, προσφέροντας απροβλημάτιστη λειτουργία κάτω από δυνατό φως ενώ διαθέτει και επίστρωση Gorilla Glass. Είναι πλήρως αδιάβροχο έως τα 50 μέτρα, ενσωματώνει GPS καθώς και μετρητή παλμών (δεν απαιτείται επιπλέον παλμογράφος). Ακόμα διαθέτει μπαταρία που προσφέρει αυτονομία έως και 7 ημερών (13 ώρες με χρήση GPS) κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα θετικό για την κατηγορία του.


Στα υπόλοιπα, για πρώτη φορά βλέπουμε συσκευή της Garmin που να φέρει δυνατότητες ανέπαφων πληρωμών. Μέσω του Garmin Pay, ο κάτοχος είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πληρωμές απευθείας από το smartwatch του. Επιπλέον, για τους απανταχού αθλητές, μπορεί να συνδεθεί με ποδηλατικά βαττόμετρα (power sensors) και footpods τρεξίματος ενώ εφοδιάζεται με όλα τα πρόσφατα features της εταιρείας όπως Fitness Age Estimaton και Stress Monitoring. Είναι συμβατό με την υπηρεσία Garmin Connect για ανέβασμα όλων δεδομένων που καταγράφει online ενώ υποστηρίζει και το LiveTrack, για κοινοποίηση δραστηριοτήτων σε πραγματικό χρόνο.

Το Garmin Vivoactive 3 θα διατίθεται σε τρείς χρωματικούς συνδυασμούς με τιμή που ξεκινά από τα 250 ευρώ και θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Σχόλια