GoPro Fusion, για σφαιρικά video στα 5,2Κ

Επιστρέφοντας στον Απρίλιο, η GoPro για πρώτη φορά είχε παρουσιάσει με σύντομες διαδικασίες την σφαιρική Fusion camera. Πλέον το εν λόγω προϊόν κοστολογείται και είναι διαθέσιμο για αγορά καθώς ανακοινώθηκε επίσημα μαζί με όλες τις πληροφορίες. Με δυνατότητα καταγραφής πανοραμικού video 360 μοιρών, η νέα κάμερα αλλάζει τα μέχρι πρότινος δεδομένα.

Η GoPro Fusion στην πραγματικότητα αποτελείται από δυο φακούς, ένα στο εμπρός τμήμα και ένα στο πίσω μέρος. Στην πράξη επιτυγχάνεται παράλληλη εγγραφή την ίδια στιγμή με συνολική ανάλυση video στα 5,2K με 30 frames το δευτερόλεπτο. Το σώμα της κάμερα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τα γνωστά μοντέλα ωστόσο είναι πλήρως αδιάβροχο έως τα 5 μέτρα. Ακόμη προσφέρει ιδιαίτερα ομαλή κίνηση στα videos καθώς διαθέτει ιδιαίτερο μηχανισμό σταθεροποίησης με αποτελέσματα εφάμιλλα με αυτά των gimbals.

Επιπλέον μαζί με την Fusion η εταιρεία λανσάρει και το OverCapture app, με το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να επεξεργάζεται το video μετατρέποντάς το σε απλό (και όχι 360 μοιρών) ή διαχωρίζοντας το σε δυο διαφορετικά πλάνα ενώ λανσάρεται και το Fusion Studio, για επεξεργασία σε συνδυασμό με Adobe Premiere Pro και After Effects.


Εκτός του video είναι ικανή για λήψεις φωτογραφιών με ανάλυση στα 18MP, απλές ή σφαιρικές ενώ δεν λείπει και η δυνατότητα δημιουργίας time-lapse videos.

Η νέα Fusion εξοπλίζεται με πληθώρα αισθητήρων όπως επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα και φυσικά δέκτη GPS. Παρέχει δυνατότητες συνδεσιμότητας με Wi-Fi και Bluetooth ενώ στα χαρακτηριστικά προστίθεται και η λειτουργία διαχείρισης με φωνητικές εντολές.

Η GoPro Fusion είναι ήδη διαθέσιμη για προ παραγγελία στην τιμή των 750€ (τιμή με Fusion grip, θήκη και κάποια mounts) και θα ξεκινήσει να διατίθεται στις 30 Νοεμβρίου.

Σχόλια