Sony RX0, ίσως η απόλυτη action camera


H Sony, εκτός των άλλων, στην φετινή IFA 2017 παρουσίασε και ένα νέο μοντέλο action cam, την RX0. Η ονομασία της την κατατάσσει στην premium σειρά καμερών της και αυτό το φανερώνουν και τα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζεται με την πολύ καλή RX100 V. Επίσης διαθέτοντας σώμα που είναι ανθεκτικό σε νερό, χτυπήματα και σκόνη ίσως η νέα RX0 να είναι ότι καλύτερο στην κατηγορία, φέρνοντας την GoPro σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Η Sony RX0 διαθέτει τον αισθητήρα 1-ίντσας Exmor RS με ανάλυση 15,3MP, όμοιο με αυτό της RX100V. Στο εσωτερικό υπάρχει ο επεξεργαστής εικόνας BIONZ X και φυσικά το σύνολο ολοκληρώνει ο ευρυγώνιος φακός Carl Zeiss Tessar T* (24mm, f/4.0). Στα υπόλοιπα έχουμε οθόνη 1,5-ιντσών TFT στο πίσω μέρος και δυνατότητα εγγραφής σε JPEG και RAW ενώ μπορεί να συλλάβει 16fps σε burst mode.


Από την άλλη οι video δυνατότητές της είναι εντυπωσιακές. Είναι ικανή να καταγράψει slow-motion στα 960fps όπως και 240fps στα 1080p. Διαθέτει υποδοχή microHDMI ενώ μπορεί να συνεργαστεί -μέσω ειδικού εξαρτήματος- συνολικά με άλλες 15 RX0 για δημιουργία bullet-time, time-slice και άλλου είδους "εφετζίδικα" videos.

Η Sony RX0 είναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποθαλάσσια σε βάθος 10 μέτρων ενώ με επιπρόσθετο housing στεγανοποιείται για χρήση σε βάθος 100 μέτρων.

Τέλος, η νέα action cam αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και η τιμή της υπολογίζεται περίπου στα 750 ευρώ.

Σχόλια