Xiaomi και Google παρουσιάζουν το Mi Android One


H Xiaomi παρουσιάζει το πρώτο της Android One smartphone, αποτέλεσμα συνεργασίας με την Google. Σκοπός αυτού το project είναι να μπορέσουν άτομα μη ανεπτυγμένων χωρών να αποκτήσουν ένα smartphone υψηλών δυνατοτήτων χωρίς ωστόσο να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Το νέο Xiaomi A1 είναι ένα smartphone που σε πρώτη ματιά θυμίζει πολύ iPhone. Με minimal γραμμές και στρογγυλεμένες γωνίες πρόκειται αναμφίβολα για ένα όμορφο κινητό. Διαθέτει οθόνη 5,5-ιντσών ανάλυσης Full HD,  επεξεργαστή Qualcomm 625, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο και διπλή κάμερα 12MP. Επίσης στο πίσω μέρος υπάρχει αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος, η μπαταρία είναι χωρητικότητας 3080mAh ενώ η εμπρόσθια κάμερα αποθανατίζει στα 5MP.


Εξωτερικά όλο το σώμα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο με τρεις χρωματικές επιλογές και το πάχος είναι μόλις 7,3 χιλιοστά. Αξιοσημείωτη είναι η έμφαση που έχει δοθεί στο κομμάτι του ήχου καθώς η εταιρεία το έχει εξοπλίσει με ενισχυτή 10V όπου σε συνδυασμό με τον αλγόριθμο Dirac HD Sound παρέχει εξαιρετική ποιότητα ήχου στην έξοδο ακουστικών καθώς και υποστήριξη ακουστικών 600Ω.

Το λειτουργικό του Mi A1 δεν είναι άλλο από τη τελευταία stock που δίνει η Google και όχι η MIUI της Xiaomi. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει πρόσθετες εφαρμογές ή στοιχεία του user interface της εταιρείας αλλά θα περιλαμβάνει όλα τα Google apps καθώς και το Google Play.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε 40 χώρες παγκοσμίως, ξεκινώντας από την Ινδία στις 12 Σεπτεμβρίου με τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 250€, πολύ πιο προσιτό από τον ανταγωνισμό που φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά.

Σχόλια