Ένας στους τέσσερις χρήστες αφιερώνουν στο κινητό επτά ώρες την ημέρα


Σύμφωνα με την έρευνα της Counterpoint μαθαίνουμε σε αριθμούς το ποσοστό χρήσης του κινητού που κάνουν οι χρήστες. Οι μισοί λοιπόν από τους χρήστες smartphones δαπανούν περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα στις συσκευές τους ενώ το 26% όλων των χρηστών ξοδεύει πάνω από 7 ώρες.

Επίσης, από την έρευνα προκύπτει ότι σε ανεπτυγμένες χώρες το ποσοστό χρήσης είναι μεγαλύτερο από ότι σε άλλες. Εμφανές παράδειγμα είναι η Μαλαισία, στην οποία το 55% όλων των χρηστών περνά περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα μπροστά από την οθόνη του κινητού σε αντίθεση με την Ιαπωνία που το 43% ασχολείται μόλις 3 ώρες.

Σχετικά με το τι κάνουν οι χρήστες με τις συσκευές τους σ' αυτό περιλαμβάνονται, το σερφάρισμα (64%), το gaming (62%), οι φωνητικές κλήσεις (55%) και τέλος η αποστολή μηνυμάτων (54%) συμπεριλαμβάνοντας όλες τις υπηρεσίες όπως τα SMS, iMessage, Facebook Messenger κτλ..

Άλλα σημαντικά στοιχεία που γνωστοποιούνται από την έρευνα της Counterpoint είναι πως οι χρήστες παγκοσμίως αλλάζουν τις συσκευές τους κατά μέσο όρο κάθε 21 μήνες ενώ τη διαφορά κάνουν οι Ιάπωνες, οι οποίοι κρατούν περισσότερο τα κινητά τους (26 μήνες) προτού μεταβούν σε κάποιο νέο.

Τέλος, μαθαίνουμε πως οι χρήστες των ανεπτυγμένων χωρών δαπανούν περισσότερα χρήματα για τις συσκευές τους -απολύτως λογικό-, με την Σαουδική Αραβία, Αυστραλία και Γερμανία να κατέχουν την πρωτιά. Σ' αυτές τις χώρες οι χρήστες επιθυμούν να πληρώνουν πάνω από 400 δολάρια για το κινητό τους.

Πηγή

Σχόλια