H Microsoft παραδέχεται το τέλος του Windows Phone


Σε μια ακολουθία μερικών tweets, ο Joe Belfiore της Microsoft, αποκάλυψε πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη, σε επίπεδο λογισμικού αλλά και hardware, για το Windows Phone. Αν και αρκετοί fans της εν λόγω mobile πλατφόρμας ανέμεναν μελλοντικές αναβαθμίσεις, με νέα χαρακτηριστικά πλέον η στάση της Microsoft οριστικοποιείται και μένει μόνο στο κομμάτι της συντήρησης.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως αν και δεν θα υπάρξει κάτι νέο, θα συνεχιστεί η συντήρηση του λογισμικού με ενημερώσεις βελτιώσεων και ασφαλείας, για τους υπάρχοντες χρήστες. Με λίγα λόγια επίσημα ανακοινώνεται το τέλος του λειτουργικού για κινητά της Microsoft μετά από μεγάλες προσπάθειες για την ανάδειξή του.

Δυστυχώς, οι developers δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και φυσικά η έλλειψη εφαρμογών από το Marketplace έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτωτική πορεία του Windows Phone. Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες o Belfiore αλλά και ο Bill Gates ήδη χρησιμοποιούν Android συσκευές ενώ η εταιρεία από πλευράς της θα υποστηρίξει τους πελάτων των Windows 10 που θέλουν να χρησιμοποιούν Android και iOS στα κινητά τους.

Σχόλια