Hackers "σπάνε" το Face ID της Apple


Πολύς λόγος για το Face ID της Apple όσον αφορά την ασφάλεια και την ταχύτητα ανάγνωσης παρ' όλα αυτά κάποιοι κατάφεραν να παρακάμψουν το νέο τρόπο κλειδώματος συσκευής. Οι ερευνητές της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας Bkav κατάφεραν να ξεγελάσουν το Face ID χρησιμοποιώντας μια μάσκα. Όσο παράξενο και αν φαίνεται, η Bkav δημιούργησε μια μάσκα τρισδιάστατης εκτύπωσης με τα χαρακτηριστικά ατόμου που έχει στην κατοχή του iPhone Χ και έτσι κατάφερε να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

Τα άτομα της εταιρείας που ασχολήθηκαν με αυτό ανέφεραν πως χρησιμοποιήθηκαν 2D και 3D εκτυπωτές για την κατασκευή της μάσκας ενώ εξειδικευμένο άτομο προσομοίωσε την μύτη (του ατόμου) με υλικά σιλικόνης. Οι ίδιοι συμπλήρωσαν πως είναι ιδιαίτερα δύσκολη η διαδικασία δημιουργίας της σωστής μάσκας, η οποία να μην έχει λάθη ωστόσο δεν είναι κάτι ακατόρθωτο, άλλωστε το video που κοινοποίησαν το επιβεβαιώνει. Ακόμη, αναφέρουν ότι πλέον είναι ικανοί να ξεγελάσουν τη τεχνητή νοημοσύνη της Apple, που φέρει η συσκευή, επειδή έχουν κατανοήσει πως αυτή δουλεύει και πως μπορεί να προσπελαστεί.

Στο Ars Technica, ο αρθρογράφος που κάλυψε τον εν λόγω θέμα είχε μια μικρή επικοινωνία με αρμόδιο της Bkav, ο οποίος απάντησε σε διάφορες απορίες περί όλης της διαδικασίας, παρ' όλα αυτά ακόμα παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα. Ο ίδιος όμως υποστηρίζει πως μελλοντικά θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες, για την πρώτη παράκαμψη του Face ID. Αν και δεν μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα πλήρες hack που ξεγελά το νέο τρόπο κλειδώματος της Apple, σίγουρα είναι άκρως ενδιαφέρον ενώ αφήνει και κενά στο κομμάτι της ασφάλειας. Άλλωστε η εταιρεία του Cupertino υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι το Face ID είναι ιδιαίτερα ασφαλές και δεν μπορεί να παρακαμφθεί από "κούκλες"- αντίγραφα του πραγματικού προσώπου.


Πηγή

Σχόλια