OnePlus 5T, δυνατά χαρακτηριστικά σε ελκυστική τιμή

Το OnePlus 5T είναι αυτό που περίμενε το κοινό της εταιρείας εδώ και κάμποσο διάστημα. Πλέον η συσκευή που θα αντικαταστήσει το "5" παρουσιάστηκε επίσημα και είναι η απόδειξη πως για να αποκτήσεις κάτι καλό δεν χρειάζεται πάντα μια περιουσία. Το "5T" έχει το πακέτο ενός κινητού κατηγορίας 800+€ ωστόσο ζητά πολύ λιγότερα.

Το νέο κινητό δεν αποτελεί ιδιαίτερη αναβάθμιση του "5" παρ' όλα αυτά φέρνει στοιχεία που το κάνουν ασφαλώς καλύτερο από το προγενέστερο. Η βασικότερη διαφορά είναι η οθόνη που είναι μεγαλύτερη και με μηδενικά περιθώρια περιμετρικά ενώ η βελτιωμένη διπλή κάμερα κοντράρει επάξια τις καλύτερες άλλων εταιριών.

Εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής διακρίνουμε την οθόνη των 6,01-ιντσών τεχνολογίας AMOLED με 18:9 aspect ratio. Αν και η ανάλυση μικρότερη από άλλες ναυαρχίδες (2160x1080p, 401ppi) σύμφωνα με αναφορές είναι ιδιαίτερα ευκρινής, φωτεινή, με ζωηρά χρώματα και με μεγάλες γωνίες θέασης. Φυσικά υποστηρίζει εύρος χρωμάτων DCI-P3 ενώ η αντίθεση προσαρμόζεται αυτόματα με βάση το περιεχόμενο που απεικονίζεται (ταινία, φωτογραφία, βίντεο κτλ.). Με τόσο μικρά περιθώρια περιμετρικά δεν μένει χώρος για τον αναγνώστη δακτυλικών οπότε η εταιρεία τον έχει τοποθετήσει στο πίσω μέρος και δεν πρόκειται για άλλο από τον κεραμικό του "5", ο οποίος ξεκλειδώνει τη συσκευή σε μόλις 0,2 δεύτερα.

Στο κομμάτι της ασφάλειας η εταιρεία έχει προσθέσει και την δυνατότητα ξεκλειδώματος της συσκευής με αναγνώριση προσώπου (Face unlock) η οποία "σκανάρει" πάνω από 100 σημεία του προσώπου για να προβεί σε ξεκλείδωμα του κινητού.



Στο εσωτερικό δεσπόζει ο Snapdragon 835, σε συνδυασμό με 6GB RAM και 64GB αποθηκευτικό ενώ η μπαταρία των 3300mAh προσφέρει αναμφίβολα μια μέρα πλήρους αυτονομίας. Αν και δεν εξοπλίζεται με τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, φέρει το Dash Charge, που σημαίνει ότι μπορεί να φορτιστεί στο 60% σε διάστημα μόλις μισής ώρας. Επίσης, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο είναι η ύπαρξη υποδοχής ακουστικών, που απουσιάζει από τα κορυφαία κινητά της αγοράς, με αποτέλεσμα να ελκύει ιδιαίτερα τους μουσικόφιλους.

Στο φωτογραφικό κομμάτι, το 5T έρχεται με βελτιώσεις στην πίσω κάμερα καθώς η εμπρόσθια παραμένει ίδια με του 5 (16MP). Πλέον, η βασική αποτελείται από ένα 16MP ευρυγώνιο φακό και έναν 20MP, ωστόσο χωρίς οπτικό σταθεροποιητή. Και οι δυο έχουν διάφραγμα f/1.7 το οποίο δίνει καλύτερο αποτέλεσμα στις λήψεις με χαμηλό φωτισμό. Επιπλέον, ο δεύτερος φακός σε συνδυασμό με την τεχνολογία Intelligent Pixel, συνδυάζει 4 pixels σε ένα μειώνοντας το θόρυβο σε συνθήκες με ελάχιστο φως (κάτω από 10 lux).


H διάθεση του OnePlus 5T θα ξεκινήσει από αύριο (21/11) και θα πωλείται στην τιμή των 499€ (6GB, 64GB).

Σχόλια