Η Apple απολογείται για την καθυστέρηση των iPhone


Μετά το σάλο που επικράτησε με την αναφορά της Apple για την καθυστέρηση των παλιότερων συσκευών της, με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία του Cupertino ξανά παίρνει θέση, με μια φαινομενική απολογία γύρω από όλο αυτό που επικρατεί.

Η εταιρεία δημοσίευσε μια ανακοίνωση στην σελίδα της δίνοντας μια εξήγηση για το όχι και τόσο σαφές θέμα. Πρόσφατα, η Apple είχε παραδεχτεί ότι μέσω ενός update μείωνε τις επιδόσεις των επεξεργαστών παλιότερων iPhone έτσι ώστε να αποτρέψει απρόσμενα shutdowns, που οφείλονταν σε καταπονημένες μπαταρίες. Πλέον, παραδέχεται ότι έχει απογοητεύσει με αυτό τους πελάτες της και γι' αυτό απολογείται και παράλληλα μειώνει το κόστος για αλλαγή μπαταριών σε iPhone.

H εταιρεία αναφέρει πως οι μπαταρίες είναι "αναλώσιμο part" και πως οποιοσδήποτε με ένα iPhone 6 ή νεότερο μπορεί να αντικαταστήσει την μπαταρία του έναντι 29 δολαρίων. Η νέα κοστολόγηση θα αρχίσει να ισχύει από αρχές Ιανουαρίου έως και τα τέλη Δεκεμβρίου 2018. Η νέα προσφορά αφορά κατόχους συσκευών εκτός εγγύησης και είναι λιγότερη κατά 50 δολάρια σε σχέση με την μέχρι πρότινος κοστολόγηση (79$).

Ακόμα, η Apple λέει πως θα προσθέσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία των μπαταριών σε κάθε συσκευή, μέσω νέας ενημέρωσης του iOS, στις αρχές του 2018. Έτσι, οι κάτοχοι θα έχουν καλύτερη εικόνα για την πορεία της υγείας των μπαταριών με αποτέλεσμα να προχωρούν έγκαιρα σε αντικατάσταση αυτής όταν έχει μειωθεί το προσδόκιμο ζωής.

Τέλος, « Θέλαμε πάντα οι πελάτες μας να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην Apple, η εμπιστοσύνη των πελατών μας σημαίνει όλα για εμάς και αξίζει να την διατηρήσετε », ανέφερε η Apple εξηγώντας παράλληλα πως η καθυστέρηση δεν αφορούσε στρατηγική η οποία ωθούσε τους πελάτες να προχωρήσουν σε ανανέωση της συσκευή τους.

Σχόλια