H κάμερα του iPhone πρώτη στις προτιμήσεις των χρηστών του Flickr





To Flickr, το γνωστό site φιλοξένησης φωτογραφιών, γνωστοποίησε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά σχετικά με τις καλύτερες κάμερες του 2017. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρώτη στις προτιμήσεις των χρηστών είναι η κάμερα του iPhone, καθώς είναι η πιο "διάσημη", με το 54% των φωτογραφιών να έχουν τραβηχτεί από συσκευές της Apple, ξεπερνώντας κάθε άλλη κάμερα.

Σε γενικές γραμμές πάντως, το 50% των φωτογραφιών που έχουν ανέβει στο Flickr είναι από κινητά άλλωστε είναι προφανές καθώς πρόκειται για την εναλλακτική κάμερα που ο καθένας έχει πάντα μαζί του. Από την άλλη πλευρά, οι κάμερες DSLR, mirrorless και point-and-shot καταλαμβάνουν το 33%, το 4% και το 12% αντίστοιχα.


Το μεγάλο ποσοστό χρήσης της κάμερας των κινητών δεν είναι παράξενο καθώς πέρα από τον προαναφερθέντα λόγο, οι κάμερες αυτές συνεχώς βελτιώνονται. Διπλή φακοί, περισσότερα megapixels και AI λογισμικά κάνουν τις μικροσκοπικές κάμερες των κινητών ιδιαίτερα εργαλεία φωτογραφίας ειδικά αν υπάρχει και γνώση περί αυτής.

Τέλος, το Flickr αναφέρει πως στην πρώτη τριάδα βρίσκονται τα iPhone 6, 6s και 5s ενώ στην δεκάδα και συγκεκριμένα στην ένατη θέση βρίσκεται η μοναδική κάμερα που δεν είναι άλλη από  την Canon 5D Mark III. Άλλωστε μετά την Apple, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης (23%) κατέχει η Canon ενώ ακολουθεί η Nikon με 18%. 

Σχόλια