O Chrome θα ξεκινήσει το μπλοκάρισμα διαφημίσεων


Η Google επανέρχεται με το θέμα τον διαφημίσεων και πλέον οριστικοποιεί τη θέση της, όσον αφορά την προβολή διαφημίσεων από τον δικό της browser. Αν και η Google πρωτοστατεί στο χώρο του advertising και σαφώς πολλά από τα έσοδά της προέρχονται από τις διαφημίσεις, πλέον μέσω του Chrome θα κόβει πολλές από αυτές.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει με το μπλοκάρισμα διαφημίσεων από τις ιστοσελίδες που προβάλλονται μέσω του Chrome browser, ξεκινώντας από τις 15 Φεβρουαρίου. Φυσικά αυτό θα γίνεται στα sites που δεν συμβαδίζουν με τα standards της εταιρείας, όσων αφορά τη σωστή προβολή διαφημίσεων. Αυτό σημαίνει πως τα sites που προβάλλουν διαφημίσεις με ενοχλητικό τρόπο θα "κόβονται" κάνοντας το σερφάρισμα λίγο καλύτερο.

Με το φαινόμενο των ads να εμφανίζονται σε full screen, δεξιά - αριστερά, ως pop-up, η να ανοίγουν σε νέο παράθυρο πλέον αυτό θα σταματήσει. Τουλάχιστον, μέσω του Chrome, εάν το website δεν συμμορφώνεται με τους όρους σωστής προώθησης των διαφημίσεων, αυτές θα μπλοκάρονται ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα προβάλλονται κανονικά.

Αναμφίβολα, η νέα πολιτική της Google έχει στόχο την καλύτερη εμπειρία των χρηστών του Chrome κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο ενώ παράλληλα στοχεύει και την ενθάρρυνση των διαφημιστών στο να προβάλλουν με πιο ορθό τρόπο τα προϊόντα τους.

Σχόλια