Νέο DJI Mavic Air, μικρό, ελαφρύ και με νέα χαρακτηριστικά


Η DJI παρουσίασε ακόμα ένα μέλος στην οικογένεια των drone της και αυτό δεν είναι άλλο από το Mavic Air, το οποίο έρχεται στο μέγεθος του DJI Spark ωστόσο φέρει αναδιπλούμενα άκρα και ελαφρώς πιο παχύ σώμα.

Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, το Mavic Air είναι μια μικρότερη έκδοση του Mavic Pro, το οποίο φέρει και ιδιαίτερα μικρό τηλεχειριστήριο. Αν και το μικρό του σώμα δίνει την αίσθηση κατώτερου, δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τα μεγαλύτερα καθώς διαθέτει κάμερα 4K, με αισθητήρα 1/2,3" CMOS και διάφραγμα 2,8, με σταθεροποιητή τριών σημείων (3-axis gimbal) και ένα σύστημα όρασης επτά καμερών. Το τελευταίο επιτρέπει στο Mavic Air να βλέπει προς τρεις κατευθύνσεις, χαρακτηριστικό που δεν έχει κανένα άλλο drone της αγοράς αυτού του μεγέθους. Επιπλέον προσφέρει έως και 21 λεπτά πτήσης και απομάκρυνση έως 4 χιλιόμετρα.

Στα νέα χαρακτηριστικά συγκαταλέγεται η λειτουργία πανοράματος 3D όπου 25 φωτογραφίες (με χρόνο λήψης 8 δεύτερα) δημιουργούν ένα σφαιρικό πανόραμα. Ακόμη, ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το νέο λογισμικό που επιτρέπει πολύ εύκολο χειρισμό και άνετη λήψη φωτογραφιών. Φυσικά, ενσωματώνει το Smart Capture, που προσφέρει χειρισμό με κινήσεις των χεριών ενώ σύμφωνα με την DJI είναι αναβαθμισμένο και ανταποκρίνεται καλύτερα απ' ότι στο Spark.

Το νέο σύστημα αποφυγής εμποδίων APAS (Advanced Pilot Assistance Systems) είναι ιδιαίτερα βελτιωμένο. Σε αντίθεση με το Phantom 4 και το Mavic Pro, όπου σε εμπόδιο το drone σταματούσε πλέον μπορεί να κινείται και να αποφεύγει τις δυσκολίες που υπάρχουν στην διαδρομή του. Με αυτό το τρόπο μπορεί να κινηθεί με ευκολία σε ένα δάσος χωρίς να χρειάζεται να επέμβει ο χειριστής για την αποφυγή εμποδίων.

Αυτά που προσφέρει το Mavic Air δεν σταματούν εδώ αφού φέρει και μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Asteroid. Με αυτή το drone πετά γύρω από το χειριστή και στη συνέχεια δημιουργεί μια σφαιρική εικόνα που θυμίζει αστεροειδή.

Άξιο αναφοράς είναι και η ύπαρξη εσωτερικού χώρου αποθήκευσης 8GB, για φωτογραφίες ή video όπου στη συνέχεια εύκολα μεταφέρονται σε υπολογιστή μέσω θύρας USB 3.0 type-C.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω κοστίζουν μερικά ευρώ. Η τιμή του DJI Mavic Air είναι στα 849€ συμπεριλαμβάνοντας μπαταρία, φορτιστή, χειριστήριο καθώς και μερικά πρόσθετα αξεσουάρ. Επιπλέον, όποιος επιθυμεί με 200€ παραπάνω μπορεί να αποκτήσει το Fly More Combo που περιλαμβάνει δυο ακόμα μπαταρίες και hub φόρτισης μπαταριών.

Σχόλια