Το Facebook ανακοίνωσε μια νέα μονάδα μέτρησης χρόνου



Το Facebook ανακοίνωσε κάτι νέο και αυτό δεν είναι προϊόν ή κάποια αλλαγή στο κοινωνικό της δίκτυο. Πρόκειται για μια νέα μονάδα μέτρησης χρόνου, όπως η ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα. Πλέον, θα έχουμε και τα Flicks. Το Facebook έχει μπει για τα καλά στη διαφήμιση, στις κοινωνικές συνδέσεις και σε πολλούς άλλους τομείς, άρα γιατί να μην μπορεί να καθορίσει την ίδια την ροή του χρόνου;

Σύμφωνα με τη σελίδα GitHub, που τεκμηριώνει τα Flicks, πρόκειται για μια μικρότερη μονάδα χρόνου, η οποία ωστόσο είναι μεγαλύτερη από το nanosecond και ορίζεται ως 1/705,600,000 του δευτερολέπτου. (Πληροφοριακά, το nanosecond είναι 1/1,000,000,000 του δευτερολέπτου).

Και εδώ, κανείς μπορεί να αναρωτηθεί για ποιο λόγο δεν αρκούσαν στο Facebook οι υπάρχουσες μονάδες χρόνου και χρειάστηκε να δημιουργήσει τη δική του μονάδα; Τα Flicks σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν στη μέτρηση της διάρκειας των frame rates στα video. Έτσι, εάν κάποιο video είναι 24hz, 25hz, 48hz ή 120hz από εδώ και στο εξής θα υπάρχει η δυνατότητα να βεβαιωθεί κάποιος ότι όλα είναι συγχρονισμένα με τη χρήση ολόκληρων ακέραιων αριθμών (αντί δεκαδικών).

Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν ήδη ενσωματωμένα εργαλεία στην C++ για να διαχειριστούν αυτά τα είδη συγχρονισμού του frame, ειδικά όταν πρόκειται για σχεδιασμό οπτικών εφέ (σε CGI). Η ιδέα να δημιουργηθεί μια νέα μονάδα χρόνου για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, είχε ξεκινήσει από το περασμένο έτος, όταν προγραμματιστής το δημοσίευσε στο Facebook. Για την ώρα, το Flick είναι θεωρητικά χρήσιμο κυρίως σε προγραμματιστικό επίπεδο ωστόσο είναι κάτι νέο και θέλει χρόνο για να αξιοποιηθεί και δώσει αποτελέσματα επί του πρακτέου.

Σχόλια