H Dell παρουσιάζει το νέο XPS 13


H Dell εν όψη της CES 2018 ανανεώνει ελαφρώς το σχεδιασμό του XPS 13 προσφέροντας παράλληλα νέα χαρακτηριστικά σε ένα κορυφαίο notebook της κατηγορίας του.

To νέο XPS 13 διαθέτει ακόμα πιο λεπτό σώμα (11,6 χιλιοστά) αλλά και μικρότερο βάρος (1,21 κιλά) χάρη στα νέα υλικά κατασκευής του αλλά και στις "περικοπές" της σιλουέτας του. Η νέα οθόνη διατηρεί τα μηδενικά περιθώρια ωστόσο φέρει τεχνολογίες UltraSharp (4k UHD) και Infinity Edge της Dell ενώ αξίζει να αναφερθεί πως είναι και touch δέκα σημείων. Άλλες εμφανείς διαφορές σε σύγκριση με το προγενέστερο είναι η webcam που έχει τοποθετηθεί στο κάτω μέρος της οθόνης (κάτω από το logo), έχουν προστεθεί τρεις υποδοχές USB-C και μία microSD ενώ υπάρχει και νέα χρωματική επιλογή σε λευκό-χρυσό.

Βασίζεται σε επεξεργαστές Intel i5 ή i7 8ης γενιάς, υποστηρίζει μνήμη RAM έως 16GB (2133Mhz), αποθηκευτικό χώρο έως 1TB σε PCIe SSD και διαθέτει μόνωση GORE Thermal για σωστή μεταφορά της θερμότητας προς το περιβάλλον πετυχαίνοντας καλύτερη ψύξη και συνεπώς σταθερότερη λειτουργία.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιήσει οι μηχανικοί της Dell είναι συνθετικό ανθρακόνημα, με ειδική επεξεργασία που προσφέρει τον λευκό χρωματισμό ενώ η οθόνη "ντύνεται" με γυαλί Corning Gorilla. Ακόμη, η ενσωματωμένη μπαταρία του, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Dell, παρέχει αυτονομία έως και 22 ώρες.

Τέλος, θα υπάρξουν δυο επιλογές για λειτουργικό ανάμεσα σε Ubuntu Linux 16,04 και Windows 10 Home/Pro ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές από 4 Ιανουαρίου με τιμή που ξεκινά από τα 973 δολάρια.

Σχόλια