Αυτός είναι ο επεξεργαστής των νέων Samsung Galaxy S9/S9+


H Samsung παρουσίασε επίσημα την ένατη σειρά του Exynos, τον 9810, και θα είναι ο επεξεργαστής που θα βασιστούν τα νέα Galaxy S9 και S9+. Το νέο chipset έρχεται ανανεωμένο σε πολλά σημεία με μεγαλύτερες δυνατότητες AI αλλά και πλουσιότερο multimedia χαρακτήρα.

Τεχνικά, βασίζεται στην δεύτερης γενιάς επεξεργασία 10nm FinFET και "στεγάζει" οκτώ πυρήνες, τέσσερις για τις βαριές διεργασίες και τους υπόλοιπους για τις βασικές λειτουργίες, προσφέροντας έτσι καλύτερη αυτονομία. Ακόμα διαθέτει modem 1,2Gbps LTE (1,2Gbps download / 200Mbps upload) και δυνατότητες AI, για αναγνώριση προσώπων ή αντικειμένων σε φωτογραφίες. Οι επιδόσεις που προσφέρει στα γραφικά είναι 20% καλύτερες σε σχέση με τον προηγούμενο Exynos καθώς βασίζεται στο ARM Mali-G72 GPU, το οποίο εκτός των άλλων υποστηρίζει 10-bit video coding και VP9 codecs.

Ακόμη, το Exynos 9810 διαθέτει dual-ISP υποστηρίζοντας έως και τέσσερις αισθητήρες εικόνας με σταθεροποίηση σε φωτογραφίεσ και στο βίντεο (έως 4K UHD), real-time αυτόματη εστίαση σε μεγαλύτερες αναλύσεις και φωτεινότητες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Φυσικά, ο νέος επεξεργαστής δεν θα λείπει από το booth της εταιρείας στην αναμενόμενη CES 2018 που θα ξεκινήσει στις 7 Ιανουαρίου.

Σχόλια