Νέοι εξωτερικοί δίσκοι SSD από την WD για φωτογράφους και όχι μόνο

Το μεγαλύτερο τεχνολογικό "πάρτι" συνεχίζεται στο Las Vegas και η Western Digital παρουσιάζει δυο νέα μοντέλα εξωτερικών σκληρών δίσκων. Το SanDisk Extreme Portable SSD και το My Passport Wireless SSD είναι οι ιδανικοί δίσκοι για τους απανταχού φωτογράφους και κινηματογραφιστές (και όχι μόνο...) αφού προσφέρουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κυρίως για on-the-go καταστάσεις.

SanDisk Extreme Portable SSD


Το SanDisk Extreme Portable SSD είναι τόσο μικρό που χωράει άνετα στην τσέπη ενός τζιν ενώ ζυγίζει μόλις 79γρ. Διαθέτει ανθεκτικό σώμα που φέρει πιστοποίηση IP55 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη και επικοινωνεί μέσω θύρας USB-C. Οι ταχύτητες ανάγνωσης φτάνουν τα 550MB/s και είναι συμβατά με πρότυπο USB 3.1 και λειτουργικό Windows αλλά και macOS.

Το εν λόγω μοντέλο θα διατεθεί σε τέσσερις εκδόσεις των 250GB, 500GB, 1TB και 2TB με τιμές $100, $170, $350 και $700 αντίστοιχα.


WD My Passport Wireless SSD


Από την άλλη όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του πρόκειται για ένα εξωτερικό SSD με δυνατότητες ασύρματης επικοινωνίας. Το My Passport Wireless μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυα WiFi  δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να τραβήξουν άμεσα υλικό αλλά και να κάνουν streaming 4K video σε ένα PC ή κάποια άλλη φορητή συσκευή. Επιπλέον διαθέτει υποδοχή για κάρτες SD για μεταφορά φωτογραφιών/βίντεο απευθείας στο δίσκο χωρίς να απαιτείται άλλο μέσο.

Ακόμη και λόγω της ασύρματης δικτύωσης που προσφέρει η WD τον έχει εξοπλίσει με μια μπαταρία 6700mAh, η οποία προσφέρει έως και 10 ώρες λειτουργίας ενώ παράλληλα μέσω της θύρας USB μπορεί να εξυπηρετήσει και ως power bank. Εναλλακτικά και αντί της ασύρματης λειτουργίας, είναι συμβατό με πρότυπο USB 3.0 προσφέροντας ταχύτητες μεταφοράς έως και 390MB/s.

Το WD My Passport Wireless SSD θα είναι διαθέσιμο σε 250GB ($230), 500GB ($300), 1TB ($500) και 2TB ($800) και θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 15 Φεβρουαρίου.

Σχόλια