To YouTube σοβαρεύεται και αλλάζει για τα κανάλια


To YouTube σοβαρεύεται ακόμα περισσότερο, μιας και πρόσφατα έγινε μεγάλος ντόρος με video ενός χρήστη, στο οποίο φαινόταν ένα πτώμα. Οι αλγόριθμοι της πλατφόρμας δεν είναι τέλειοι και σίγουρα βίντεο που δεν έπρεπε να ανέβουν κοινοποιούνται και κάποιες φορές δημιουργούν προβλήματα.

Με αφορμή αυτό (και όχι μόνο...) η Google ετοιμάζει μια ομάδα 10000 υπαλλήλων που θα "συνεργάζονται" με τα αυτοματοποιημένα προγράμματα (AI) για να διαχειρίζονται και να εγκρίνουν το κάθε video που θα "μπαίνει" στο πρόγραμμα Google Preferred.

Παράλληλα αλλάζει και ο τρόπος χρηματοδότησης των χρηστών καθώς πλέον τα κανάλια πρέπει να έχουν 4000 ώρες συνολικού χρόνου παρακολούθησης τουςτελευταίους 12 μήνες και να έχουν τουλάχιστον 1000 συνδρομητές. Η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί από τις 20 Φεβρουαρίου ενώ τα κανάλια που δεν θα τηρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις δεν θα έχουν έσοδα από τις διαφημίσεις. Συγκριτικά με τα νέους όρους, παλιότερα για την συμμετοχή στο YouTube Partner Program αρκούσαν τα 10000 δημόσια views, χωρίς να χρειάζονταν οι ετήσιες ώρες.

Σίγουρα αυτή η αλλαγή θα δυσκολέψει τα νέα κανάλια να αποκτήσουν έσοδα αλλά το YouTube αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο θα είναι ευκολότερο να δει πιο ακολουθεί της οδηγίες της εταιρείας ενώ παράλληλα θα είναι εφικτή η απόρριψη αυτών που δεν πρέπει να βρίσκονται στο πρόγραμμα.

Σχόλια