Android 7.0 Nougat, επίσημα η πιο χρησιμοποιημένη έκδοση του Android


To Android 7.0 Nougat εν τέλει έγινε η πιο χρησιμοποιημένη έκδοση της πλατφόρμας για κινητά, με ποσοστό χρήσης 28,5%, σύμφωνα με αναφορά της Google στο portal για προγραμματιστές.

Ο αριθμός αυτός ξεπέρασε αυτόν του Android 6.0 Marshmallow, που κυκλοφόρησε το 2015 και χρησιμοποιήθηκε σε ποσοστό 28,1%. Όσον αφορά την πιο πρόσφατη έκδοση, που διατέθηκε τον περασμένο φθινόπωρο και δεν είναι άλλη από την Android 8.0 Oreo, είναι εγκατεστημένη μόλις στο 1,1% των συσκευών. Φυσικά είναι πολύ νωρίς για το Oreo να δώσει καλά στατιστικά χρήσης αφού οι εταιρείες αναβαθμίζουν σταδιακά και επιλεγμένες συσκευές. Επίσης, υπάρχουν και συσκευές στην αγορά που πωλούνται εξ' αρχής με παλιότερη έκδοση (και όχι την 8.0), πράγμα που φρενάρει την αύξηση του ποσοστού χρήσης.


Από την άλλη, αν συγκρίνουμε τις καταστάσεις σε επίπεδο software με την Apple, μπορεί το iOS 10 να έχει παρόμοιο ποσοστό χρήσης (28%) με αυτό του Nougat αλλά υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά. Η τελευταία έκδοση iOS 11, χρησιμοποιείται από το 65% των συσκευών και αυτό δείχνει πως το ποσοστό ενημερωμένων συσκευών είναι δραματικά μεγαλύτερο. Φυσικά σε όλο αυτό παίζει ρόλο ότι η Apple έχει να διαχειριστεί περιορισμένο αριθμό μοντέλων της αλλά και πάλι φαίνεται πόσο πιο μπροστά είναι στο κομμάτι του software.

Σχόλια