Fujifilm X-H1, η κορυφαία της σειράς "Χ"


H Fujifilm παρουσίασε την νέα X-H1, που αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας με αισθητήρα 24mp APS-C, σταθεροποιητή σώματος 5 αξόνων, οθόνη αφής και πληθώρα προηγμένων ικανοτήτων στη καταγραφή video. Έρχεται με σώμα μαγνησίου και ανθεκτικότητα σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμών Κελσίου ενώ στο εσωτερικό της "στεγάζει" τον επεξεργαστή X-Processor Pro.

H Χ-Η1 έχει την δυνατότητα να φιλμάρει σε φορμά DCI 4K (4096x2160p) στα 23,97p και τα 24p για διάστημα περίπου 15 λεπτών με την ενσωματωμένη μπαταρία. Ακόμη καταγράφει πλάνο F-log με την νέα προσθήκη κινηματογραφικού στυλ "Eterna" ενώ η πιο προηγμένη συμπίεση επιτρέπει την λήψη video έως 200Mbps, διπλάσια απ' ότι καταφέρνει η X-T2.


Όπως αντιλαμβάνεστε με αυτό το μοντέλο η Fujifilm απευθύνεται κυρίως σε κινηματογραφιστές ενώ ιδιαίτερα στοιχεία όπως μια μικρή LCD στο πάνω μέρος και η ανακλινόμενη οθόνη, είναι δανεισμένα από τη μεσαίου format GFX 50S. Φυσικά, από την X-T2, έχει κληρονομήσει το burst mode των 14fps και 8fps με ηλεκτρονικό και μηχανικό κλείστρο αντίστοιχα, ενώ τα 8fps μπορούν να φτάσουν τα 11fps με επιπρόσθετο gpip.

Η νέα Fujifilm X-H1 θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Αμερική τον επόμενο μήνα στην τιμή των 1900 δολαρίων ως σώμα.

Σχόλια