Η Samsung παρουσίασε τον μεγαλύτερης χωρητικότητας δίσκο SSD


H Samsung παρουσίασε τον μεγαλύτερης χωρητικότητας SSD 2,5-ιντσών που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ο PM1643, αν και δεν εντυπωσιάζει με την ονομασία του διαθέτει 30,72ΤΒ για αποθήκευση, σχεδόν διπλάσια από το προηγούμενο PM1633a, που είχε παρουσιαστεί το 2016. Λειτουργεί σε SAS interface και βασίζεται σε chip V-NAND 64 στρωμάτων ενώ διαθέτει συνολικά 40GB μνήμη DRAM καθώς και ανανεωμένο controller.

Σε αυτή τη χωρητικότητα μπορεί κανείς να αποθηκεύσει έως ένα εκατομμύριο φωτογραφίες σε format RAM ή έως 12000 ώρες video. Αν και εντυπωσιακός ο διαθέσιμος χώρος που προσφέρει ακόμα πιο εντυπωσιακές είναι οι ταχύτητες, που για το μέγεθος του είναι ιδιαίτερα μεγάλες καθώς φτάνει τα 2100MB/s σε ανάγνωση και έως 1700MB/s σε εγγραφή.

Ομολογουμένως μιλάμε για ένα δίσκο με τρομερές δυνατότητες που φτάνει σε άλλο επίπεδο την κατηγορία ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Για την ώρα, πέρα από την παρουσίαση του δίσκου η Samsung δεν έδωσε πληροφορίες κοστολόγησης ωστόσο αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του έτους ενώ θα υπάρξουν και εναλλακτικές εκδόσεις σε μικρότερες χωρητικότητες.

Σχόλια