GoPro Hero, νέα προσιτή entry-level κάμερα


O CEO της GoPro Nick Woodman είχε υποσχεθεί λίγους μήνες πριν την δημιουργία μιας πιο προσιτής κάμερας και πλέον αυτή είναι γεγονός. Η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο μοντέλο entry-level κατηγορίας και την ονομάζει GoPro Hero. Εξωτερικά μοιάζει με τις  Hero 6 και Hero 5 ωστόσο κοστίζει μόλις 219,99€.

Οι βασικές διαφορές μεταξύ της Hero και των δυο ακριβότερων μοντέλων αφορούν κυρίως δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Πρώτο και βασικότερο είναι η καταγραφή video ανάλυσης έως 1440p στα 60fps, σε αντίθεση με το 4K και τις slo-mo δυνατότητες των άλλων δυο. Οι φωτογραφίες φτάνουν έως τα 10MP ανάλυσης (αντί των 12MP) και έχει μόνο μια δυνατότητα burst shooting (10fps) και άλλη μια για timelapse (0,5 δευτ/λήψη). Ακόμα διαφέρει ο επεξεργαστής εικόνας, όπου χρησιμοποιεί ένα Ambrella chip, αντί του GP1 που συναντάμε στις Hero 6/5.

Από την άλλη, μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά όπως οι αντάπτορες προσαρμογής λόγω του πανομοιότυπου σχεδιασμού ενώ η 2-ιντσών οθόνης αφής, ο φωνητικός έλεγχος, η σταθεροποίηση video καθώς και η ικανότητα λειτουργίας σε βάθος έως και 10 μέτρα διατίθενται κανονικά.

Η νέα GoPro Hero ίσως αντικαταστήσει την Hero 5 Session η οποία για την ώρα θα συνεχίζει να πωλείται στα καταστήματα. Η προσθήκη οθόνης στην entry-level κατηγορία οφείλεται στην προσέλκυση νέων πελατών και κυρίως καθημερινών χρηστών που αναζητούν μια πιο συμφέρουσα και πιο εύκολη επιλογή στη χρήση. Το νέο μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο μέσω του site της GoPro.

Σχόλια