H Huawei παρουσιάζει τα νέα Matebook X και MediaPad M5


Η Huawei παρουσίασε τρία νέα προϊόντα στην Mobile World Congress (MWC 2018) και αυτά δεν είναι άλλα από το Matebook X Pro και τα tablet MediaPad Μ5 και M5 Pro.

Ξεκινώντας με τον φορητό πρόκειται για ένα μηχάνημα που προσφέρει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και έρχεται να ανταγωνιστεί τα καλά notebook της αγοράς. Εφοδιασμένο με οθόνη αφής 13,9-ίντσες, ανάλυσης 3000 x 2000 pixels (260ppi) και με σχεδόν μηδενικό περιθώριο περιμετρικά (91% screen-to-body ratio) σίγουρα εντυπωσιάζει τον οποιοδήποτε. Φυσικά ένα φορητό του βεληνεκούς του δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά, γι' αυτό και η Huawei το εξοπλίζει με επεξεργαστές όγδοης γενιάς Intel Core i5 ή i7 ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει το ανεξάρτητο chip Nvidia GeForce MX150.


Στα υπόλοιπα εντοπίζουμε δυο θύρες USB-C, μία USB-A, πλήκτρο ενεργοποίησης με ενσωματωμένο fingerprint scanner και φυσικά μια κάμερα "κρυμμένη" κάτω από το... πλήκτρο F6. Όσον αφορά τις επιλογές χρωμάτων θα διατεθεί σε space gray και mystic silver ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1,33 κιλά. Ακόμα σύμφωνα με την εταιρεία το Matebook X Pro θα είναι σε θέση να προσφέρει έως και 12 ώρες συνεχούς λειτουργίας σε video playback mode.

Huawei MediaPad Pro
Παρέα με το φορητό αποκαλύφθηκαν και τα δυο νέα tablet της εταιρείας που έρχονται με πληθώρα νέων χαρακτηριστικών. Τα MediaPad M5 και M5 Pro, 8 και 10,8-ιντσών διαθέτουν οθόνη ανάλυσης 2K (2560x1600p), επεξεργαστή Kirin 960 και "τρέχουν" Android 8.0 Oreo. Εκτός από την οθόνη, τα επιπλέον στοιχεία που προσφέρει η έκδοση Pro, είναι η ύπαρξη three-pin connector για σύνδεση με εξωτερικό πληκτρολογίο, τα τέσσερα ηχεία Harman/Kardon καθώς και η ενσωμάτωση ενός stylus ενώ και από τα δυο δυστυχώς απουσιάζει η έξοδος ακουστικών.

Huawei MediaPad M5 8,4"
Τέλος, το Matebook X Pro θα κυκλοφορήσει στην αγορά την άνοιξη με τιμή που θα ξεκινά από τα 1500€ ενώ το MediaPad M5 θα πωλείται στα 350€ για την έκδοση 8,4-ιντσών και στα 400€ για την έκδοση Pro.

Σχόλια