Huawei P20 series, ανακοινώθηκαν τα νέα μοντέλα


H νέα σειρά P20 της Huawei ανακοινώθηκε επίσημα φέρνοντας τρεις νέες συσκευές, το P20 Pro, το P20 και το P20 Lite καθώς και μια ειδική premium έκδοση, τo Porsche Design Huawei Mate RS. Οι αλλαγές από τα προγενέστερα μοντέλα είναι αρκετές τόσο εμφανισιακά όσο και στα χαρακτηριστικά ενώ το κορυφαίο P20 Pro εξοπλίζεται με ένα νέο τριπλό σύστημα καμερών που δεν έχουμε συναντήσει ξανά σε κάποιο smartphone.

Ξεκινώντας με τη ναυαρχίδα της εταιρείας, το P20 Pro, παρατηρούμε δυο εντελώς νέα πράγματα. Το ένα είναι η ανασχεδιασμένη κάμερα της Leica με τρεις αισθητήρες και το άλλο είναι η χρωματική απόχρωση  dual-tone που έχει δοθεί στη συσκευή. Όσον αφορά το χρώμα της συσκευής ξεχωρίζει γιατί -αν και θυμίζει το HTC U11- η Huawei έχει κλιμακώσει την πολυπλοκότητα του χρωματισμού χρησιμοποιώντας μη αγώγιμη μεταλλοποίηση για να δημιουργήσει αυτή την ιδιαίτερη ιριδίζουσα απόχρωση.

Huawei P20 Pro trio cameras
Φυσικά αυτό που δεν περνά απαρατήρητο είναι η νέα κάμερα. Η Huawei σε συνεργασία με την Leica έχει προσθέσει και ένα τρίτο αισθητήρα 8MP με οπτική σταθεροποίηση και ρόλο τηλεφακού. Ακόμα προσφέρει 3x οπτικό ζουμ ή 5x υβριδικό. Το νέο τρίο αποτελείται ακόμα από έναν μονόχρωμο αισθητήρα 20MP και έναν έγχρωμο ανάλυσης 40MP. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν λήψης πλήρους ανάλυσης ή αποτελούμενες από συνδυασμό δεδομένων για δημιουργία ευκρινών και φωτεινότερων λήψεων στα 10MP. Το παραπάνω μας θυμίζει την τεχνική που χρησιμοποίησε στο παρελθόν, για πρώτη φορά, η Nokia στο Lumia 1020. Το Huawei P20 Pro διαθέτει ανάλυση αισθητήρα 2μm pixels, ιδιαίτερα μεγάλη για κάμερα κινητού σε αντίθεση με το Google Pixel 2 που έχει 1,4μm pixles ενώ η βασική έκδοση του P20 με την κάμερα των 12MP διαθέτει 1,55μm pixels. Ο φακός Vario-Summilux διαθέτει επιλογές διαφράγματος f/1,6-2,4 προσφέροντας  φωτεινές φωτογραφίες με ιδιαίτερη λεπτομέρεια ενώ με ISO έως και 102400, καλύπτει κάθε ανάγκη ακόμα και σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού.


Huawei P20

Μένοντας στη φωτογραφική πλευρά των συσκευών όπως αντιλαμβάνεται κανείς η έκδοση Pro διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες ξεφεύγοντας και από τα καθιερωμένα με τον τρίτο αισθητήρα. Από την άλλη για λόγους οικονομίας και ευελιξίας κατασκευής το P20 και το P20 Lite διαθέτουν ένα βελτιωμένο σύστημα διπλών καμερών συνδυασμός 12 + 20MP με οπτικά Leica και 16 + 2MP αντίστοιχα. Φυσικά, οι λειτουργίες κάμερας και στις τρεις συσκευές είναι ανανεωμένες και εξυπηρετούν τόσο τους γνώστες της φωτογραφίες όσο και τους απλούς χρήστες που επιθυμούν να τραβήξουν μια εντυπωσιακή λήψη.

Huawei P20 Leica Dual-camera

Huawei P20 "notch"
Στις λεπτομέρειες, η κάμερα του P20 Pro μπορεί να καταγράψει αργή κίνηση στα 960fps και επίσης είναι εξοπλισμένη με τεχνολογίες ΑΙ της Huawei που βοηθούν κατά την φωτογράφιση. Ακόμα στο εμπρόσθιο τμήμα εντοπίζεται μια selfie κάμερα στα 24,8MP που χρησιμοποιεί την λειτουργία Light Fusion. Αυτή έχει τοποθετηθεί κομψά στην νέα AMOLED Full HD+ οθόνη 6,1-ιντσών πλαισιωμένη από ένα ακουστικό, θυμίζοντας την οθόνη του iPhone X, με μικρότερη ωστόσο εσοχή. Από την άλλη το P20 έχει οθόνη (LTPS) IPS LCD (1080 x 2244p) 5,8-ιντσών. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα P20 δεν διαθέτουν το πολύπλοκο σύστημα Face ID του iPhone X ωστόσο η εταιρεία πετυχαίνει ξεκλείδωμα της συσκευής με το πρόσωπο χρησιμοποιώντας την κάμερα.

Στο κάτω μέρος των P20 Pro και P20 υπάρχει το κλασικό home button που εξυπηρετεί και ως αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος, κάτι που δεν έχει το P20 Lite, γι' αυτό και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος. Όπως και στο σχετικά πρόσφατο Mate 10 Pro, απουσιάζει η έξοδος ακουστικών αφετέρου υποστηρίζει LDAC μέσω Bluetooth music streaming.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά το Pro διαθέτει τον Kirin 970, 6GB RAM και μπαταρία 4000mAh ενώ το P20 διαθέτει όμοιο επεξεργαστή αλλά 4GB και μπαταρία 3400mAh. Η έκδοση Lite εξοπλίζεται με τον Kirin 659, 4GB RAM και μπαταρία στα 3000mAh.

Huawei P20 Lite με Dual Lens

Όσο για το Porsche Design Huawei Mate RS, πρόκειται για ένα P20 Pro που εκτός του ελαφρώς τροποποιημένου σχεδιασμού διαθέτει οθόνη 6-ιντσών μεγαλύτερης ανάλυσης (2880 x 1440p), επιλογές αποθηκευτικού χώρου στα 256 και 512GB καθώς και in-display αναγνώστη δακτυλικού απoτυπώματος.

Porsche Design Huawei Mate RS

Τέλος, η κοστολόγηση των συσκευών θα είναι η εξής:

Huawei P20 Pro στα 879€
Huawei P20 στα 699€
Huawei P20 Lite στα 399€
Porsche Design Huawei Mate RS περίπου στα 2100€ για την έκδοση των 512GB.

Σχόλια