Νέες QLED 4K τηλεοράσεις από τη Samsung


Στη φετινή έκθεση CES, η Samsung παρουσίασε μια γιγαντιαία τηλεόραση 146-ιντσών, η οποία έφερε το όνομα "The Wall" και φυσικά κόστιζε όσο ένα αυτοκίνητο, πράγμα που την καθιστούσε αδύνατο να την αποκτήσει έτσι απλά ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Πλέον, η εταιρεία βασιζόμενη σε αυτό το μοντέλο παρουσιάζει την σειρά τηλεοράσεων QLED 4K για το 2018, που εκτός των άλλων είναι πιο προσιτές στο ευρύ κοινό.

Τα εν λόγω μοντέλα φέρνουν ιδιαίτερες βελτιώσεις από τις QLED τηλεοράσεις της προηγούμενης χρονιάς. Έχουν εκπληκτική ποιότητα εικόνας και συνεργάζονται απόλυτα με το SmartThings app της Samsung αλλά και το Bixby, τον εικονικό βοηθό της εταιρείας ενώ διακρίνονται για το απειροελάχιστο frame περιμετρικά.

Ξεχωριστό χαρακτηριστικό της νέας σειράς είναι η επιλογή "Ambient Mode", η οποία μπορεί με χαμηλή κατανάλωση να προβάλει στοιχεία όπως ειδήσεις και τον καιρό. Ακόμα διαθέτει το One Invisible Connection, το οποίο στην ουσία είναι η "ενοποίηση" του καλωδίου κεραίας με αυτό της τροφοδοσίας για καλύτερη ταξινόμηση στο χώρο. Η εικόνα είναι ιδιαίτερα λεπτομερής ενώ τα μοντέλα Q8F και Q9F προσφέρουν εκπληκτική αντίθεση μέσω της τεχνολογίας Direct Full Array (DFA), η οποία χρησιμοποιεί το panel με ζώνες έξυπνα ελεγχόμενου οπίσθιου φωτισμού που παραμετροποιούνται αυτόματα για να δώσουν βαθιά μαύρα και καθαρά λευκά.

Η Samsung προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές των νέων μοντέλων αλλά αναμένονται να κυκλοφορήσουν τέλος Μαρτίου. Η σειρά QLED 2018 περιλαμβάνει τις εξής υποκατηγορίες: Q9, Q8, Q7 και Q6 ενώ κάθε κατηγορία προσφέρει και αντίστοιχες επιλογές διαγωνίου όπως φαίνονται παρακάτω:

  • Q9 Series: 65 και 75-ιντσών
  • Q8 Series: 55, 65 και 75-ιντσών
  • Q7 Series: 55, 65 και 75-ιντσών
  • Q6 Series: 49, 55, 65, 75 και 82-ιντσών

Σχόλια