Honor 10, ένα P20 σε πιο προσιτή τιμή


Μετά τη σειρά P20 η Huawei παρουσιάζει και το flagship smartphone της σειράς Honor. Τα Honor είναι συσκευές που απευθύνονται σε πιο νεανικό κοινό (και όχι μόνο...) ενώ διακρίνονται για τη πολύ καλή σχέση τιμής - χαρακτηριστικών. Το Honor 10 είναι πλέον ότι καλύτερο έχει υπάρξει από το εναλλακτικό brand της Huawei, με στοιχεία που έχει δανειστεί από τα P20, όπως ο AI επεξεργαστής Kirin 970.

Με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει η οθόνη 2,5D των 5,84-ιντσών τεχνολογίας IPS LCD με ανάλυση Full HD+ (2280 x 1080p / 432ppi) και 19:9 αναλογία. Πολύ απλά η οθόνη καλύπτει σχεδόν όλο το εμπρόσθιο τμήμα, αφήνοντας πολύ μικρά περιθώρια καθώς και μια εσοχή για το ακουστικό, το proximity και την selfie camera. Και μιας και αναφερθήκαμε στην selfie camera αυτή αποτελείται από ένα αισθητήρα 24megapixels με διάφραγμα f/2.0 και fixed εστίαση, η οποία επιτρέπει τη λήψη πορτρέτων με studio effects. Από την άλλη, στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ένα σύστημα διπλών καμερών αποτελούμενο από αισθητήρες 24MP + 16MP (f/1,8), υποστηριζόμενους από AI και 22 διαφορετικές επιλογές φωτογράφησης αναλόγως το θέμα. Φυσικά το Portrait Lighting υποστηρίζεται ενώ και δεν απουσιάζει και η έξυπνη αναγνώριση πολλαπλών αντικειμένων.


Όπως προαναφέρθηκε το Honor 10 βασίζεται στον Kirin 970 (όπως και τα P20 και P20 Pro) με την παρουσία 4GB/6GB RAM και 128GB για αποθήκευση. Έτσι, ο κορυφαίος επεξεργαστής της Huawei μπορεί πλέον να αποκτηθεί σε ένα σύνολο που κοστίζει λιγότερο από τα P20 και αυτό είναι καλό.

Στα υπόλοιπα η συσκευή τρέχει Android "υποβασταζόμενο" από το EMUI 8.1, όπως κάθε συσκευή της Huawei. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι στα 3400mAh και υποστηρίζει Super Charge μέσω της υποδοχής USB-C ενώ δεν απουσιάζει και η έξοδος ακουστικών (3,5mm) όπου χάρη στην τεχνολογία Histen 3D audio επιτυγχάνεται ήχος virtual surround.

Τέλος, το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις χρωματικές επιλογές (Glacier Grey, Midnight Black, Phantom Blue, Phantom Green) και θα πωλείται στην τιμή των 449€ και 399€ για τα 128GB και 64GB αντίστοιχα.

Σχόλια