LG G7 ThinQ, επίσημα με οθόνη 6,1" Super Bright και τεχνολογίες AI


Η LG λανσάρει επίσημα το G7 ThinQ και είναι ότι καλύτερο έχει δώσει μέχρι στιγμής στην αγορά. Πρόκειται για μια ναυαρχίδα με όλα τα καλούδια της top κατηγορίας smartphones που έρχεται να ανανεώσει την γκάμα των προϊόντων της εταιρείας.

Αντικρίζοντας το νέο G7, ξεχωρίζει η οθόνη, η οποία είναι σχεδιασμένη με λεπτό περιθώριο και μικρή εσοχή στο μέρος του ακουστικού, είναι διαγωνίου 6,1-ιντσών με 19,5:9 aspect ratio και ανάλυση 3120 x 1440 pixels. Η εταιρεία χρησιμοποιεί LCD panel αντί για OLED με γκάμα χρωμάτων RGBW, βελτιωμένη αντίθεση, υψηλή φωτεινότητα ("Super Bright", 1000nits), HDR 10 και φυσικά προστατευτική επίστρωση Gorilla Glass 5. Μένοντας στα εξωτερικά χαρακτηριστικά το σώμα της συσκευής είναι από αλουμίνιο ενώ η πίσω πλευρά είναι από γυαλί (Gorilla Glass 5). Στα θετικά, που δεν θα μπορούσε να έλειπε, και λόγω ανταγωνισμού, είναι η πιστοποίηση IP68 και το πρότυπο MIL-STD-810G, για όλο το σώμα, που το καθιστά ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό. 

Το LG G7 ThinQ βασίζεται στον Snapdragon 845 που συνοδεύεται από 6GB RAM και 128GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης (επεκτάσιμο μέσω microSD). Αναμφίβολα υποστηρίζει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες σύνδεσης όπως: LTE-A, GPS, Bluetooth 5.0 και Wi-Fi a/b/g/n/ac ενώ δεν λείπει η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης αλλά και η τεχνολογία Qnovo που εξασφαλίζει αυξημένη διάρκεια ζωής της ενσωματωμένης μπαταρίας χωρητικότητας 3000mAh.


Στο κομμάτι της φωτογραφίας, το G7 διαθέτει ένα διπλό σύστημα κάμερας αποτελούμενο από δυο 16-ρηδες αισθητήρες, έναν με 71-μοιρών οπτικό πεδίο και έναν super wide 107 μοιρών. Ο βασικός αισθητήρας προσφέρει διάφραγμα 1,6, έχει οπτικό σταθεροποιητή (OIS), laser autofocus και phase detection. Από την άλλη ο ευρύς έχει διάφραγμα 1,9, απουσιάζει ο σταθεροποιητής και η εστίαση είναι fixed. H LG έχει προσθέσει και τεχνολογίες AI προσφέροντας καλύτερες λήψης ανεξαρτήτως συνθηκών ενώ με τη δεύτερη κάμερα επιτυγχάνεται καλύτερο βάθος πεδίου κυρίως για πορτραίτα. Παράλληλα υπάρχει και μια ακόμα κάμερα στο εμπρόσθιο τμήμα 8MP (f/1,9) για selfies.

H LG έχει δώσει και έμφαση στο κομμάτι της μουσικής προσθέτοντας στερεοφωνικά ηχεία Boom Box με DTS-X, χάρη στο οποίο μπορεί να προσομοιώσει 7.1 surround, κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά σε smartphone.Φυσικά διαθέτει έξοδο 3,5 χιλιοστών για ακουστικά, από την οποία ο ήχος "περνά" μέσω high-end 32bit Hi-Fi Quad DAC ενώ για την εγγραφή ήχου υπάρχει ένα ζευγάρι μικροφώνων που είναι ικανά να εγγράψουν καθαρά σε εύρος 5 μέτρων.

Το LG G7 ThinQ θα κυκλοφορήσει με Android Oreo ολοκληρωμένο από το AI Pack 2.0 ενώ θα υπάρξουν τέσσερις χρωματικές επιλογές.

Σχόλια