Η Microsoft εξαγοράζει εταιρεία AI για βελτίωση της Cortana


H Microsoft εξαγοράζει την AI startup Semantic Machines στην προσπάθεια της να βελτιώσει την Cortana και κάθε έξυπνη βοηθό ώστε να ακούγονται και να ανταποκρίνονται περισσότερο ανθρώπινα. Η εν λόγω εταιρεία ξεκίνησε το 2014 με βασικό στόχο την βελτίωση των μηχανών εκμάθησης με ιδρυτές τον καθηγητή Dan Klein και τον πρώην επικεφαλής της επιστήμης ομιλίας της Apple, Larry Gillick.

Η εξαγορά θα δώσει έναν άλλο αέρα στην ψηφιακή βοηθό της Microsoft αλλά και την υπηρεσία Azure Bot, που χρησιμοποιείται από 300.000 developers. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν πάνω στο κομμάτι του AI εξελίσσοντας στο μέγιστο τις υπηρεσίες της Microsoft. Άλλωστε, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι κυριότερες του χώρου εργάζονται πάνω σε αντίστοιχα projects.

« Με την εξαγορά των Semantic Machines, θα δημιουργήσουμε ένα κέντρο συνομιλιών επαυξημένης πραγματικότητας (AI) στο Berkeley φτάνοντας στα όρια τις γλωσσικές διεπαφές », εξηγεί ο David Ku, επικεφαλής της τεχνολογίας της Microsoft AI & Research.

Στόχος της Microsoft αλλά και των περισσότερων εταιρειών είναι να φτάσουν τις μηχανές εκμάθησης σε άλλο επίπεδο και να καταφέρουν να αλληλοεπιδρούν με τους ανθρώπους πιο ρεαλιστικά. Έτσι, σκοπεύουν να μειώσουν το χάσμα μεταξύ ανθρώπου και μηχανών δημιουργώντας μια σχέση πιο ιδιαίτερη πάντα προς όφελος του ανθρώπου.

Σχόλια