Νέα Sony Cyber-shot RX100 VI με φακό 24-200mm


H Sony παρουσίασε το νέο μέλος της σειράς compact καμερών RX100. Η έκτη έκδοση της επιτυχημένης σειράς υψηλών προδιαγραφών είναι πλέον γεγονός, φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά για ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Η βασική διαφορά της RX100 VI από τα προγενέστερα μοντέλα είναι ο φακός. Αυτή τη φορά περιλαμβάνει ένα 24-200mm φακό, παρέχοντας μεγαλύτερο εστιακό μήκος κάτι που έλειπε από όλες τις προηγούμενες και σίγουρα είναι κάτι που θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα. Παρόλο το εστιακό μήκος η κάμερα παρέχει ένα εύρος διαφράγματος f2.8-4.5 που αν και στη μέγιστη τιμή του είναι πιο αργό από τα προηγούμενα μοντέλα (f1.8-2.8) εξακολουθεί να είναι αρκετά γρήγορο. Το σύνολο του φακού αποτελείται από 15 στοιχεία παρατεταγμένα σε 12 ομάδες για μεγαλύτερη οξύτητα και ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

Η RX100 VI διαθέτει και βελτιωμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης ενώ σύμφωνα με την Sony στα 200 χιλιοστά η βελτίωση της ταχύτητας κλείστρου είναι ίση με 4 στοπ.

Στο κομμάτι του video πλέον υπάρχει υποστήριξη 4K και μάλιστα δυνατότητα εγγραφής σε μορφή S-Log 3, παρέχοντας καλύτερο δυναμικό εύρος για μεγαλύτερη ευελιξία στο color grading κατά την επεξεργασία. Ακόμα συμπεριλαμβάνεται υποστήριξης προφίλ εικόνας HLG προσφέροντας HDR video, κάτι που συναντάμε πρώτη φορά σε Cyber-shot μηχανή.


Στα τεχνικά χαρακτηριστικά επικρατεί ο ίδιος αισθητήρας των 20.1MP (1-ίντσας, DRAM), ο επεξεργαστής δεν είναι άλλος από τον BIONZ X ενώ πλέον 315 είναι τα σημεία αυτόματης εστίασης σε μόλις 0,03 δευτερόλεπτα. Επιπλέον υπάρχει και η επιλογή εγγραφής video στα 1080p στα 240/480/960fps αλλά και η ριπή λήψης φωτογραφιών στα 24fps σε burst mode. Η ανακλινόμενη οθόνη υποστηρίζει touch focus ενώ για κάποιο ανεξήγητο λόγο διαθέτει μικρότερη ανάλυση (921k) από το προηγούμενο μοντέλο (1228k). Φυσικά υπάρχει και viewfinder, το οποίο παραμένει ακριβώς ίδιο όπως επίσης και η μπαταρία.

Η Sony RX100 VI θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον ερχόμενο Ιούλιο στην τιμή των 1200$.

Σχόλια