Το πρώτο πλοίο υδρογόνου σαλπάρει για το 6 χρόνο ταξίδι του


H Toyota Motor χρηματοδοτεί το πρώτο αυτόνομο πλοίο υδρογόνου, το οποίο ξεκινά για ένα 6 χρόνο ταξίδι ανά τον κόσμο. Το ειδικά κατασκευασμένο καταμαράν, Energy Observer, χρησιμοποιεί ηλιακή, αιολική αλλά και ενέργεια που παράγεται από κύματα καθώς και υδρογόνο χωρίς άνθρακα που παράγεται από το θαλασσινό νερό, για να μετακινηθεί.

Μια ομάδα αποτελούμενη από 30 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών και μηχανικών, συνεργάστηκαν προετοιμάζοντας το εν λόγω πλοίο για το μεγάλο του ταξίδι, όπου θα διασχίσει 50 χώρες και θα σταματήσει σε 101 λιμάνια σε διάρκεια 6 χρόνων.


Πρόσφατα πέρασε και από την Ελλάδα, κάνοντας στάση στη Μύκονο και στην Αθήνα ενώ το πλήρωμα σκοπεύει να φτάσει στο Tokyo το 2020, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κατά τη διάρκεια του πολύχρονου ταξιδιού η εξειδικευμένη ομάδα θα καταγράψει πληροφορίες και θα μελετήσει την αξιοπιστία των πηγών ενέργειας. Όλα αυτά θα μεταδίδονται μέσω μιας σειράς οκτώ επεισοδίων στο Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Planete αλλά και ως web σειρά που θα κοινοποιείται μέσω των social media.

To Energy Observer έχει διπλό νόημα. Από την μια αποτελεί ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον κινούμενο με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα δημιουργηθεί μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη γύρω από αυτές τις πηγές (και κυρίως το υδρογόνο) ενώ παράλληλα μέσω αυτού θα επενδυθούν χρήματα στην έρευνα και την ανάπτυξη σύνθετων υλικών.

Σχόλια