Microsoft Surface Go, προσιτό και πιο φορητό από ποτέ


Η Microsoft εμπλουτίζει την οικογένεια των Surface φορητών προσθέτοντας ακόμα ένα νέο μέλος. Με ακριβώς όμοια εξωτερική εμφάνιση του Surface Pro αλλά φθηνότερο, ελαφρύτερο και ιδιαίτερα κομψό το Surface Go είναι ένα πολυχρηστικό λάπτοπ-τάμπλετ που τραβάει τα βλέμματα και εξυπηρετεί κυρίως όταν η φορητότητα παίζει σημαντικό ρόλο.

Το Surface Go έχει οθόνη 10-ιντσών PixelSense αναλογίας 3:2 και ανάλυσης 1800 x 1200 pixels. Ζυγίζει μόλις 520 γραμμάρια, καθιστώντας το ελαφρύτερο από το Surface Pro και λίγο πιο βαρύ από ένα iPad της "αντίπαλης" εταιρείας.

Στο εσωτερικό εντοπίζεται ένα επεξεργαστής Intel Pentium Gold 4415Y με συχνότητα λειτουργίας το 1,60Ghz, επιλογές για 4GB ή 8GB καθώς και 64GB ή 128GB για αποθήκευση δεδομένων σε eMMC. Η συνδεσιμότητα του Surface Go περιορίζεται σε Wi-Fi μόνο ενώ αργότερα ίσως υπάρξει και έκδοση με υποστήριξη LTE. Διαθέτει πληθώρα υποδοχών (για το μέγεθός του) όπως USB-C, έξοδο ακουστικών, υποδοχή Surface Connect, αναγνώστη καρτών microSDXC καθώς και δυο κάμερες για φωτογραφίες (8MP) και video κλήσεις (5MP). Δυνατό του σημείο είναι η αυτονομία του η οποία φτάνει έως και τις 9 ώρες.

Έρχεται με προ εγκατεστημένη την έκδοση Windows S, που σημαίνει ότι υπάρχει ένας μικρός περιορισμός στον Edge browser (για σερφάρισμα) και εγκατάσταση εφαρμογών που μπορούν να κατέβουν μόνο από το Microsoft Store. Ωστόσο, όποιος επιθυμεί μπορεί να αναβαθμίσει στην πλήρη έκδοση των Windows 10.

Φυσικά συνοδεύεται και από επιπρόσθετα αξεσουάρ (πωλούνται ξεχωριστά) όπως το νέο ασύρματο ποντίκι (35$), το κάλυμμα-πληκτρολόγιο (99$) καθώς και το Surface Pen (99$).

H τιμή του νέο Surface Go ξεκινά από τα 399$ (4GB/64GB) και φτάνει τα 549$ (8GB/128GB). Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω του site της Microsoft ενώ η παράδοση θα αρχίσει τον Αύγουστο.

Σχόλια