Nokia X5, με οθόνη 5,9" και προσιτή τιμή


Η HDM Global, που έχει αναλάβει την κατασκευή των Nokia κινητών, παρουσίασε επίσημα το midrange Nokia X5. Η νέα συσκευή έρχεται με οθόνη ελάχιστων περιθωρίων (θυμίζει iPhone X), σώμα εξ' ολοκλήρου από γυαλί και ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

Το Nokia X5 διαθέτει οθόνη 5,9-ιντσών HD+ και αναλογία 19:9. Στο εσωτερικό υπάρχει ο Helio P60 της MediaTek, οκτώ πυρήνων με συχνότητα λειτουργίας τα 2.0Ghz, οποίος συνδυάζεται με 3GB ή 4GB RAM και 32GB ή 64GB για αποθήκευση. Όσον αφορά τις κάμερες προσφέρει ένα διπλό σύστημα αποτελούμενο από αισθητήρες 13MP και 5MP ενώ στο εμπρόσθιο τμήμα διαθέτει άλλη μια των 8MP για selfies. Στο πίσω μέρος υπάρχει και αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων για κλείδωμα της συσκευής και η τροφοδοσία παρέχεται από μπαταρία χωρητικότητας 3060mAh.


Τέλος, η συσκευή βασίζεται στο Android 8.1 και κοστίζει περίπου 150€ ενώ θα διατεθεί σε τρία χρώματα (μαύρο, μπλε και λευκό). Για την ώρα είναι διαθέσιμό για προ παραγγελία στην Κίνα και του επόμενους μήνες αναμένεται και στις υπόλοιπες χώρες.

Edit: Εκτός της Κίνας, η συσκευή θα κυκλοφορήσει με το όνομα Nokia 5.1 Plus.

Σχόλια