Η αξία της Apple ανέρχεται στο 1 τρις


Η Apple γίνεται η πρώτη εταιρεία στην Αμερική με ανώτατο όριο αγοράς πάνω από ένα τρις δολάρια. Αυτό φανερώνει το μεγάλο άλμα στη μετοχή της σύμφωνα με τα αυξημένα κέρδη του τρίτου τριμήνου όπου ξεπέρασαν τις προβλέψεις και τις αναλυτικές εκτιμήσεις ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για ένα πολύ δυνατό τέταρτο τρίμηνο.

Η αξία της Apple έχει πιάσει ταβάνι ωστόσο αυτό το ποσό μπορεί να πέσει γρήγορα τις επόμενες μέρες αλλά δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι μπορεί να ανέβει και παραπάνω. Πληροφοριακά, η εταιρεία διαχείρισης πετρελαίου και υγραερίου PetroChina είχε φτάσει την αξία της Apple πίσω στο 2007 ενώ λίγες μέρες αργότερα η τιμή αυτή είχε πέσει.

Παρ' όλα αυτά στην Αμερικάνικη αγορά η εταιρεία κατασκευής των iPhone και Mac κατέχει την πρωτιά αφού δεν υπάρχει άλλη με αξία πάνω από ένα τρισεκατομμύρια δολάρια. Όπως αντιλαμβάνεται πρόκειται για μια από τις πλουσιότερες εταιρείες στο κόσμο που εκτός των άλλων επηρεάζει σημαντικά τις αγορές και φυσικά τους καταναλωτές. Σε βάθος χρόνου το να κρατηθεί αυτή η αξία σημαίνει ότι πρέπει να εξελιχθεί τόσο η ίδια όσο και τα προϊόντα της ενώ παράλληλα να γίνει και ανταγωνιστική.

Σχόλια