Η Νikon ξανά μπαίνει στο παιχνίδι των mirrorless με τις Z7 & Z6

Μετά από μερικές εβδομάδες που η ίδια η Nikon δημοσίευσε teaser videos πλέον παρουσίασε το νέο σύστημα full-frame mirrorless καμερών.

Το νέο Z-mount προσφέρει μεγαλύτερης διαμέτρου μοντούρα, η οποία ξεκλειδώνει επιπλέον δυνατότητες στο σχεδιασμό των φακών ενώ αυξάνει τις οπτικές επιδόσεις.

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για την Nikon, θέλοντας να μπει για τα καλά στο χώρο των mirrorless που τα τελευταία χρόνια η Sony κατέχει τα πρωτεία.

Οι δύο νέες κάμερες που βασίζονται στο Z-mount είναι η Nikon Z7 & Z6, οπού και οι δύο εξοπλίζονται με full-frame CMOS αισθητήρα (PD autofocus) και τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή εικόνας EXPEED 6.
Nikon Z7

Το «δυνατό» μοντέλο, η Z7, διαθέτει αισθητήρα 46 MP και υποστηρίζει ISO 64-25600. Είναι κατάλληλη για καταστάσεις όπου η οξύτητα και η λεπτομέρεια είναι το παν και αποτελεί πολύ καλό εργαλείο για τοπία και studio work.

Από την άλλη, η Z6 πρόκειται για μοντέλο που θα απευθύνεται στην πλειοψηφία, λόγω και της πιο οικονομικής τιμής. Έχει αισθητήρα 24 MP και υποστηρίζει ISO ελαφρώς μεγαλύτερου εύρους δηλαδή 100-51200. Αναμφίβολα, μπορεί να εξυπηρετήσει σε περιστάσεις όπου η ταχύτητα είναι το ζητούμενο αλλά και για περιβάλλοντα με χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

Nikon Z6

Στις σημαντικές διαφορές συμπεριλαμβάνονται τα συστήματα αυτόματης εστίασης, με την Z6 να υποστηρίζει 273 σημεία με 12fps και την Z7 με 493 και 9fps.

Kαι τα δυο μοντέλα είναι ικανά να καταγράψουν video , παρέχοντας σταθεροποίηση εικόνας 5 σημείων ενώ διαθέτουν OLED ηλεκτρονικό viewfinder, υποδοχή καρτών μνήμης XQD, σύνδεση Wi-Fi και μπαταρίες που υποστηρίζουν φόρτιση και μέσω θύρας USB.

Το σύστημα Ζ-mount θα προσφέρει μια ποικιλία από υψηλών επιδόσεων φακούς ενώ για αρχή θα υπάρχουν οι επιλογές για 24-70 f/4, 35mm f/1,8 και 50mm f/1,8.

Παράλληλα, η Nikon έκανε γνωστό πως εργάζεται πυρετωδώς για την δημιουργία ταχύτατων φακών που θα προσφέρουν διάφραγμα 0,95 και θα κυκλοφορήσουν τη νέα χρονιά. Φυσικά υπάρχει και αντάπτορας της εταιρείας που θα επιτρέπει την χρήση φακών με μοντούρα NIKKOR F.

Τέλος, η Nikon Z7 με φακό 24-70mm f/4 θα πωλείται στην τιμή των 3999 δολαρίων ενώ η Nikon Z6 με τον ίδιο φακό θα διατίθεται στα 2599 δολάρια. Πρώτη σε κυκλοφορία θα είναι η Z7, συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου και αργότερη (τέλη της χρονιάς) θα δούμε και την Z6.


Σχόλια