Η Panasonic ανακοίνωσε τις πρώτες της full-frame mirrorless κάμερες


O κόσμος των mirrorless μεγαλώνει και μετά τις ανακοινώσεις των Nikon και Canon, στο παιχνίδι μπαίνει και η Panasonic με την παρουσίαση των δυο της πρώτων full-frame mirrorless καμερών στην έκθεση Photokina 2018. Τα νέα μοντέλα δεν είναι άλλα από την Lumix S1 και την Lumix S1R, με την πρώτη να απευθύνεται σε κυρίως σε φωτογράφους ενώ η δεύτερη προορίζεται γι' αυτούς που αναζητούν μια ενδιάμεση λύση για video και φωτογραφία.

Τα νέα μοντέλα θα γίνουν διαθέσιμα περίπου στα μέσα του 2019 ενώ το νέο βήμα αποτελεί και μια νέα συνεργασία μεταξύ Sigma και Leica. Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι και τα δυο μοντέλα χρησιμοποιούν τη μοντούρα της Leica (L mount SL system), την οποία χρησιμοποιεί η ίδια από τότε που παρουσίασε την SL camera της, το 2015.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, η Lumix S1 αποτελεί την high-end επιλογή προσφέροντας ανάλυση 47 megapixels ενώ η S1R με αισθητήρα 24 megapixels είναι ελαφρώς πιο οικονομική. Χρησιμοποιώντας την ίδια μοντούρα, οι δύο κάμερες μοιράζονται αρκεταά χαρακτηριστικά, όπως ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας, υψηλές ταχύτητες κλείστρου, πολύ υψηλής ανάλυσης viewfinder και τριών αξόνων ανακλινόμενη οθόνη LCD. Και οι δυο είναι ικανές να εγγράψουν video στα 60fps (10bit, 4:2:2) ωστόσο η ουσιαστική διαφορά που προαναφέρθηκε είναι η μεγαλύτερη ανάλυση που προσφέρει ο αισθητήρας της S1, παρέχοντας εκτεταμένες επιλογές για τους επαγγελματίες του είδους.

Η Panasonic, κατά την κυκλοφορία των νέων μηχανών, θα έχει έτοιμες επιλογές φακών όπως 50mm f/1.4 prime, έναν 24-105mm και έναν 70-200mm ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς υπολογίζει να έχει λανσάρει συνολικά δέκα νέους συμβατούς φακούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας ούτε και η κοστολόγηση των νέων καμερών.

Σχόλια