Τα Windows 10 θα προειδοποιούν τους χρήστες να μην εγκαταστήσουν άλλους browsers


O Microsoft Edge είναι αναμφίβολα ο καλύτερος browser που έχει δημιουργήσει η Microsoft σε σύγκριση με τον Internet Explorer του παρελθόντος. Παρ' όλα αυτά πολλοί χρήστες των Windows χρησιμοποιούν τον Chrome και τον Firefox. Περίπου το 60% της παγκόσμιας αγοράς χρησιμοποιεί τον Google Chrome (σύμφωνα με την StatCounter), πράγμα που έχει βάλει σε σκέψεις την Microsoft αναζητώντας νέες μεθόδους για να κερδίσει μερίδιο.

Έτσι λοιπόν μέχρι το επόμενο μεγάλο update που αναμένεται τον Οκτώβριο, πολλοί δοκιμαστές της beta έκδοσης αναφέρουν ότι η Microsoft έχει ενσωματώσει μια προειδοποίηση στην περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να εγκαταστήσει browser τρίτου κατασκευαστή που αναφέρει το εξής: "You already have Microsoft Edge - the safer, faster browser for Windows 10".

Eπιπρόσθετα στο αναδυόμενο παράθυρο δίνονται δυο επιλογές: "Open Microsoft Edge" ή "Install anyway". Με αυτό το τρόπο προσπαθεί να προτρέψει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το δικό της browser, αφήνοντας υπόνοιες πως ότι άλλο εγκατασταθεί είναι ανασφαλές και πιο αργό.

Παρ' όλα αυτά άλλες πληροφορίες που προέρχονται από το The Verge θέλουν την εν λόγω προειδοποίηση να μην υφίσταται στην τελική έκδοση της μεγάλης αναβάθμισης.

Όπως αντιλαμβάνεστε η Microsoft ακολουθεί νέες τακτικές προσέγγισης θέλοντας να έχει τον πλήρη έλεγχο στο λειτουργικό της, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά καθώς έχει γίνει κάτι αντίστοιχο με το Mail για Windows 10 όπου πρότρεπε τους χρήστες να ανοίξουν links αποκλειστικά μέσω του Edge browser.

Σχόλια