Huawei Watch GT, με οθόνη AMOLED και αυτονομία 30 ημερών


Η Ηuawei παρουσίασε το Watch GT, ένα έξυπνο ρολόι που εστιάζει στη φυσική κατάσταση του χρήστη με κλασικό design και πολύ μεγάλη αυτονομία.

Η εξωτερική του εμφάνιση παραπέμπει σε ένα κανονικό ρολόι, με σχετικά λεπτό κόψιμο 10,6 χιλιοστών και οθόνη 1,39-ιντσών τεχνολογίας AMOLED (454 x 454 pixels).

Αυτό που το ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι η αυτονομία του. Διαθέτει μπαταρία που προσφέρει έως και 30 ημέρες συνεχούς λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι σε ιδανικές συνθήκες χρειάζεται περίπου 12 φορές φόρτιση το χρόνο. Φυσικά αυτό επιτυγχάνεται έχοντας απενεργοποιημένο το GPS και τον αισθητήρα καρδιακών παλμών αλλιώς η αυτονομία μειώνεται στις δυο εβδομάδες.

Η Huawei κατάφερε κάτι τέτοιο χάρη στο νέο της λειτουργικό Lite OS, στο οποίο βασίζεται το Watch GT αντί του Wear OS. Το νέο λογισμικό είναι φτιαγμένο στα μέτρα του νέου smartwatch, δυστυχώς δεν τρέχει εφαρμογές τρίτων ωστόσο προσφέρει αρκετές παραμετροποιήσεις.

Επιπλέον στο κομμάτι του fitness, η εταιρεία κάνει χρήση AI έξυπνων χαρακτηριστικών κάνοντας τον αισθητήρα παλμών πιο ακριβή ενώ το νέο σύστημα tri-GPS στοχεύει να δίνει πιο λεπτομερείς πληροφορίες. Όλα τα workouts του χρήστη καταγράφονται στην πλατφόρμα της Huawei, το Health Assistant, όπου παρέχονται συγκεντρωτικά στοιχεία και οι πληροφορίες που χρειάζεται.

Το Huawei Watch GT διατίθεται με δερμάτινο λουράκι αλλά και πλαστικό (αναλόγως τις προτιμήσεις) και η τιμή του ξεκινά από τα 199€.

Σχόλια