Πιο δυνατή και στα... μαύρα η νέα οικογένεια Surface συσκευών της Microsoft


H Microsoft αποκάλυψε τις νέες εκδόσεις των προϊόντων της οικογενείας Surface στο πρόσφατο  "Back to Black" event  στην Νέα Υόρκη. Η λίστα περιελάβανε το νέο Surface Pro 6, το Surface Laptop 2 και το Surface Studio. Ακόμα, η εταιρεία παρουσίασε και τα πρώτα της high-end ακουστικά βαπτίζοντας τα Surface Headphones.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς όλα τα παραπάνω προϊόντα θα είναι διαθέσιμα και σε μαύρο ματ χρώμα (aka Back to Black) και δυστυχώς ή ευτυχώς (όπως το δει κανείς...) είναι η μόνη εξωτερική αλλαγή στα ανανεωμένα μοντέλα αφού οι ουσιαστικές αλλαγές είναι στα εντός των μηχανημάτων.

MICROSOFT SURFACE PRO 6


Η πιο πρόσφατη έκδοση του Surface Pro, σύμφωνα με την Microsoft, έχει αποκτήσει 67% περισσότερη "δύναμη", χάρη στη προσθήκη επεξεργαστών Intel 8ης γενιάς αλλά και του νέου συστήματος ψύξης. Διαθέτει ίδια οθόνη 12,3-ιντσών (26ppi) όμως με υψηλότερο contrast ratio ενώ η μπαταρία του έχει βελτιωθεί προσφέροντας πλέον έως 13,5 ώρες αυτονομίας. Η βασική έκδοση που μπορεί να αποκτήσει κανείς εφοδιάζεται με Intel Core i5, 8GB RAM και 128GB SSD στην τιμή των 899 δολαρίων ενώ η high-end έκδοση βασίζεται σε Core i7, 16GB RAM και 1TB SSD και φτάνει τα 2300 δολάρια. Τα πρώτα μοντέλα θα διατεθούν στις 16 Οκτωβρίου.


SURFACE LAPTOP 2


Το Surface Laptop με το "ντύσιμο" του δημοφιλούς οίκου Alcantara πλέον είναι 85% πιο ισχυρό (σε σύγκριση με το προγενέστερο) χάρη στους τετραπύρηνους Intel Core επεξεργαστές 8ης γενιάς. Επιπλέον διαθέτουν πιο αθόρυβο πληκτρολόγιο και φυσικά μαύρο ματ φινίρισμα. Ιδιαίτερη προσθήκη αποτελούν τα ηχεία OmniSonic, που εξασφαλίζουν πιο premium ακουστική κατά τη διάρκεια μουσικής και video που αναπαράγονται στο φορητό. Η οθόνη έχει υποστεί βελτιώσεις στο κομμάτι της ευκρίνειας (3,4 εκ. pixels) και του contrast ratio (1500:1). Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν ένα νέο σύνολο που ολοκληρώνεται με επεξεργαστή Core i5, 8GB RAM και 128GB SSD και κοστίζει 999 δολάρια ενώ θα είναι διαθέσιμο από τις 16 Οκτωβρίου.


SURFACE STUDIO 2


Το "καμάρι" της Microsoft δεν θα μπορούσε να μην αναβαθμιστεί. Το Surface Studio 2, έρχεται με νέο ολοκληρωμένο γραφικών Nvidia Pascal προσφέροντας 50% παραπάνω επιδόσεις στα γραφικά. Επιπλέον διαθέτει επεξεργαστές Intel Kaby Lake, για αυξημένη επεξεργαστική ισχύ ενώ μεγάλη αλλαγή αποτελεί η οθόνη των 28-ιντσών, όπου σύμφωνα με την εταιρεία είναι 38% φωτεινότερη και με 22% περισσότερη αντίθεση. Ακόμη διαθέτει υποδοχή USB-C αλλά και υποστήριξη του Xbox Wireless. Η τιμή του Studio 2 ξεκινά από τα 3400 δολάρια και φτάνει τα 4800 δολάρια με Intel Core i7, 2TB SSD και 32GB RAM.


SURFACE HEADPHONES



Αν και φήμες ήθελαν να παρουσιαστεί ένα νέο Surface smartphone τελικά αυτό δεν έγινε και αντ' αυτού ανακοινώθηκαν τα premium Surface Headphones. Το νέο ζευγάρι ακουστικών θα κοστίζει περίπου 350 δολάρια, συνδέεται ασύρματα με συσκευές και προσφέρει ενεργή ακύρωση θορύβου μέσω των οκτώ ενσωματωμένων μικροφώνων. Φυσικά υποστηρίζει την ψηφιακή βοηθό Cortana, όπου μέσω φωνητικών εντολών εκτελεί διάφορες εργασίες.

Σχόλια