Το Google Fast Pair κάνει τη σύνδεση ακουστικών πιο εύκολη από ποτέ


H Google πάει ένα βήμα μπροστά προσπαθώντας να κάνει τη σύζευξη των Bluetooth ακουστικών ακόμη πιο εύκολη στο Android. Πλέον ο λογαριασμός Google του καθενός θα θυμάται τις συσκευές που έχουν συνδεθεί πιο συχνά και έτσι αυτόματα θα γίνεται σύνδεση σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέτει.

Το Fast Pair είναι ένα χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε πέρσυ τον Οκτώβρη από τη Google και με αργούς βηματισμούς ήρθε στο προσκήνιο. Η JayBird είναι πρώτη εταιρεία που δημιούργησε ακουστικά με υποστήριξη Fast Pair και πλέον Anker και Bose ήδη ετοιμάζουν τα δικά τους αντίστοιχα προϊόντα.

Πρακτικά ενεργοποιώντας τα ακουστικά Fast Pair αυτόματα θα αναδύεται μια pop-up ειδοποίηση (στις συσκευές με Android 6.0+) και στη συνέχεια αυτό που θα μένει είναι η επιβεβαίωση της σύνδεσης με ένα απλό tap. Πραγματοποιώντας έστω και μια σύνδεση, ο λογαριασμός θα θυμάται αυτή την ενέργεια και έτσι αυτόματα θα επιτυγχάνεται σύνδεση των ακουστικών σε κάθε άλλη συσκευή με τον ίδιο λογαριασμό. Με αυτό το τρόπο εύκολα και πολύ γρήγορα κανείς θα μπορεί να συνδέσει τα ακουστικά του σε κάθε συσκευή (με Android) που έχει στην κατοχή του χωρίς να απαιτείται κάθε φορά η κλασική διαδικασία εύρεσης και σύνδεσης Bluetooth συσκευών.

Σχόλια