H Apple επιδιορθώνει δωρεάν προβλήματα των MacBook Pro (13") και iPhone X


H Apple ετοίμασε κάποια προγράμματα δωρεάν επιδιόρθωσης προβλημάτων σε ορισμένα 13άρια MacBook Pro (χωρίς Touch Bar) αλλά και για κάποια iPhone X, σύμφωνα με την αναφορά του Bloomberg. Τα προβλήματα αφορούν τους SSD δίσκους των MacBook Pro ενώ το πρόβλημα των iPhone X αφορά τις οθόνες.

Πιο συγκεκριμένα και στην περίπτωση του MacBook Pro, η εταιρεία αναφέρει πως ένας περιορισμένος αριθμός εκδόσεων με 128GB και 256GB χωρίς Touch Bar που πωλήθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2017 και Ιουνίου 2018 έχει θέμα με τους δίσκους στερεής κατάστασης, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων. Η Apple (ή τα εξουσιοδοτημένα service) θα επιδιορθώνουν το εν λόγω πρόβλημα δωρεάν ενώ παροτρύνει τους κατόχους των συγκεκριμένων φορητών να ελέγξουν αν το προϊόν που έχουν αφορά τη συγκεκριμένη σειρά, μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας.

Όσον αφορά το iPhone X, αναφέρθηκε πως ορισμένα μοντέλα ίσως έχουν θέματα με την αφή, λόγω προβληματικού εξαρτήματος στην οθόνη. Μέρος του προβλήματος είναι η μη σωστή απόκριση της οθόνης ή η αυτόματη κίνηση χωρίς ο χρήστης να αγγίζει καν την οθόνη. Και σ' αυτή τη περίπτωση η Apple θα αντικαταστήσει δωρεάν το προβληματικό μέρος αρκεί η οθόνη να μην έχει σπασίματα ή εκδορές. Επιπλέον, η Apple ανέφερε πως αν κάποιος χρήστης έχει ήδη πληρώσει για την αντικατάσταση του παραπάνω εξαρτήματος θα του γίνει επιστροφή χρημάτων.

Σχόλια