Ο Tim Cook εξηγεί γιατί η Apple έχει το Google ως βασική μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της


Σε μια συνέντευξή του, ο CEO της Apple Tim Cook εξήγησε για την απόφαση της εταιρείας να χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης της Google, ως κύρια στις συσκευές της. Αν και πολλοί γνωρίζουμε ότι η Google μέσω του search engine της χρησιμοποιεί δεδομένα χρηστών προς οφελός της, η εταιρεία του Cupertino φαίνεται να «κάνει τα στραβά μάτια» σε όλο αυτό προς τιμήν του χρήματος.

"Πιστεύω ότι η μηχανή αναζήτησής τους είναι η καλύτερη", ανάφερε ο Cook στη συνέντευξή αν και κατά καιρούς έχουν ακουστεί αντιδράσεις από πολλούς. Επιπλέον έθιξε το θέμα με το απόρρητο και τις αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί στον Safari browser.

"Εμείς έχουμε προσθέσει κάποιες δυνατότητες ελέγχου. Υπάρχει η ιδιωτική περιήγηση στο διαδίκτυο καθώς και έξυπνη απόρριψη των trackers. Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τους χρήστες μας επιλέγοντας το τί στοιχεία και που θα κοινοποιούνται από αυτούς. Τα παραπάνω μπορεί να μην αποτελούν την τέλεια λύση όμως είναι ένα σημαντικό βήμα βοηθείας προς όλους", συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Google φυσικά πληρώνει την Apple για να έχει την δική της μηχανή αναζήτησης ως προεπιλεγμένη επιλογή στα iPhones και τις υπόλοιπες συσκευές. Τα χρήματα που κερδίζει η Apple από αυτή την συνεργασία είναι αρκετά και όπως αντιλαμβάνεστε η ουσιαστική ασφάλεια των χρηστών έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Μια αναφορά του Bloomberg υπολογίζει ότι περίπου 3 έως 9 δις δολάρια κερδίζει η Apple από τις συμφωνίες αδειοδότησης με την Google ενώ αυτό το όφελος έπαιξε αρκετά σημαντικό ρόλο στα κέρδη του τελευταίου τριμήνου του 2018.

Ο Tim Cook επίσης μίλησε για τους επικείμενους κανονισμούς απορρήτου που μπορεί να έρθουν στην Silicon Valley. Όταν ρωτήθηκε αν η ομοσπονδιακή ρύθμιση είναι αναπόφευκτη, ο Cook τόνισε ότι δεν είναι «μεγάλος οπαδός της ρύθμισης» αλλά ότι οι εταιρείες πρέπει να αναγνωρίσουν πότε έχει αποτύχει η προσέγγιση της ελεύθερης αγοράς. "Είμαι ένας μεγάλος πιστός της ελεύθερης αγοράς", δήλωσε ο Cook. "Αλλά πρέπει να παραδεχθούμε πότε η ελεύθερη αγορά προχωράει και νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο να μην υπάρξει κάποιο επίπεδο ρύθμισης, νομίζω ότι το Κογκρέσο και η διοίκηση κάποια στιγμή θα περάσουν κάτι".

Σχόλια