H HMD Global ανακοίνωσε το Nokia 8.1 με Android Pie και οθόνη με HDR

H HMD Global ανακοίνωσε το Nokia 8.1, το διάδοχο του επιτυχημένου midrange κινητού Nokia 7 Plus, όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους. Το νέο κινητό θα κοστίζει περίπου 399€ και θα έρχεται με επεξεργαστή Snapdragon 710 χρονισμένο στα 2,2Ghz (αντί του 660) και οθόνη 6,18-ιντσών με notch, υποστήριξη HDR10 και ανάλυση 1080 x 2244 pixels.

Στα παραπάνω προστίθενται τα 4GB RAM καθώς και άλλα 64GB για αποθηκευτικό χώρο (max 400GB με microSD). Η μπαταρία του χωρητικότητας 3500mAh προσφέρει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης με φορτιστή 18W ενώ για όσους αναρωτιούνται διαθέτει και έξοδο ακουστικών. Η συσκευή βασίζεται σε Android Pie, όπου όπως σε κάθε Nokia έτσι και εδώ προσφέρει μια καθαρή εμπειρία χωρίς πρόσθετα προγράμματα, χάρη στο Android One.

Στο φωτογραφικό κομμάτι, το Nokia 8.1 ενσωματώνει διπλή κάμερα αποτελούμενη από έναν 12άρη f/1,8 και ένα δευτερεύον 13άρη αισθητήρα και οπτικά Zeiss. Μπροστά υπάρχει άλλη μια κάμερα 20MP για τις selfies ενώ παράλληλα υποστηρίζει και τη λειτουργία "Bothie", για ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών από όλες τις κάμερες. Σημαντική είναι η δυνατότητα εγγραφής video στα 4K καθώς και η οπτική σταθεροποίηση (OIS) που διαθέτει η κάμερα για σταθερές και ομαλές λήψεις.

Κατασκευαστικά αποτελείται από αλουμίνιο 6000-Series επεξεργασμένο με ειδικές διαδικασίες (diamond cut) προσφέροντας έτσι μια αίσθηση πολυτελείας. Έχει διαστάσεις 154.8x75.76x7.97 χιλιοστά και ζυγίζει μόλις 178 γραμμάρια. Ακόμα διαθέτει έξυπνη ενίσχυση ήχου για βελτιωμένξ ακουστική από το ηχείο, διπλά μικρόφωνα αλλά και το Nokia Ozo surround, που προσφέρει ρεαλιστικό ήχο κατά την εγγραφή video.

Τέλος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρείς χρωματικές επιλογές dual-tone (blue/silver, steel/copper & iron/steel) και στην Ελλάδα υπολογίζουμε να το δούμε στα ράφια των καταστημάτων γύρω στα μέσα Ιανουαρίου.


Σχόλια