Η Microsoft επανασχεδιάζει τον Edge πάνω στην πλατφόρμα του Chrome


H Microsoft επιβεβαίωσε τις φήμες για την επανασχεδίαση του Edge browser πάνω στην πλατφόρμα Chromium. Επίσης θα κάνει δυνατή τη χρήση του νέου περιηγητή της σε περιβάλλον Windows 7, 8 αλλά και macOS.

Μέχρι πρότινος ο Microsoft Edge "έτρεχε" σε μηχανή EdgeHTML. Η νέα εκδοχή με κωδική ονομασία Anaheim, θα επανασχεδιαστεί και θα βασίζεται στην πλατφόρμα Chromium κάνοντας χρήση του Blink rendering engine και του V8 JavaScript engine. Η εν λόγω πλατφόρμα ανήκει στην Google και είναι ανοιχτού κώδικα ενώ πάνω σε αυτή στηρίζεται και ο γνωστός Chrome αλλά και ο Opera browser.

Αν και η δουλειά που έχει κάνει η Microsoft (και κατά τη γνώμη μου) είναι αρκετά καλή σε σύγκριση με τον Internet Explorer, σίγουρα υπάρχουν κάποια θεματάκια - ασυμβατότητες σε ορισμένα site. Γι' αυτό το λόγο η εταιρεία στρέφεται στην νέα πλατφόρμα ανασχεδιάζοντας εξ' ολοκλήρου τον περιηγητή της για καλύτερη εμπειρία.

Φυσικά μεταβαίνοντας στη νέα πλατφόρμα ο Edge δεν θα χάσει ασυμβατότητα αλλά θα υποστηρίζεται και από περισσότερες εκδόσεις των Windows αλλά και το macOS. Έτσι, θα σπάσει το «μονοπώλιο» που ήθελε τον Edge λειτουργικό μόνο σε Windows 10 και στο εξής θα είναι προσβάσιμος για κατέβασμα και εγκατάσταση οπουδήποτε. Παράλληλα η νέα έκδοση θα λαμβάνει περισσότερες ενημερώσεις απευθείας από την εφαρμογή και όχι μέσω του Windows Update.

Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί το πότε θα γίνει διαθέσιμο στους χρήστες σίγουρα όμως είναι κάτι που θα δούμε μέσα στο 2019.

Σχόλια