Η Apple αποδευσμέυει 200 άτομα από την ομάδα δημιουργίας του αυτόνομου οχήματός της


H Apple ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια εργάζεται πάνω σε ένα project αυτοκίνησης με κωδική ονομασία "Project Titan", παρ' όλα αυτά η υπεύθυνη ομάδα μικραίνει λόγω αποδέσμευσης 200 εργαζομένων.

Σύμφωνα με αναφορές του CNBC, οι περικοπές των θέσεων είναι μέρος της αναδιοργάνωσης της ομάδας που ηγείται του Doug Field, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν στην Testa και από το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την καθοδήγηση του Project Titan.

Το θετικό από άποψης εργαζομένων είναι πως τα άτομα αυτά συγχωνεύτηκαν σε άλλες θέσεις εντός της εταιρείας με αποτέλεσμα να μην χάσουν την εργασία τους.

Σχετικά με το project, όσο η ομάδα επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα στοιχεία για το 2019, παράλληλα αναπτύσσονται και άλλες ομάδες εξελίσσοντας την εκμάθηση μηχανών και όχι μόνο.

Η Apple έχει αρκετά άτομα στο δυναμικό της και συγκεκριμένα στο κομμάτι της αυτόνομης μετακίνησης ενώ μόλις 2700 εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε μια ή περισσότερες εμπιστευτικές βάσεις δεδομένων που σχετίζονται με την εν λόγω προσπάθεια. Μην ξεχνάμε πως το περασμένο Ιούλιο η εταιρεία ανακάλυψε εργαζόμενό της που υπέκλεπτε πληροφορίες από το project.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Project Titan περιλαμβάνει την δημιουργία ενός μέσου μεταφοράς πλήρως αυτοκινούμενου πάνω στο οποίο η εταιρεία δουλεύει πυρετωδώς υπό άκρα μυστικότητα.

Τέλος, χρονοδιάγραμμα για το εν λόγω εγχείρημα δεν υπάρχει, πάντως πρόκειται για κάτι το οποίο είτε θα ανατρέψει τα δεδομένα στο χώρο της αυτοκίνησης είτε θα αποτελέσει απλά μια καλή προσπάθεια που θα βαλτώσει. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι νεότερο αλλά δεν συντρέχει και λόγος αμφιβολίας για κάτι το οποίο ακόμα δεν έχουμε δει ούτε καν ως concept.

(photo:unofficial / topspeed)

Σχόλια