Dell Alienware Area 51M, το δυνατότερο gaming laptop στον κόσμο

H Dell παρουσίασε αυτό που θα μπορούσε κανείς πολύ απλά να αποκαλέσει ως το δυνατότερο gaming laptop στον κόσμο και αυτό δεν είναι άλλο από το Alienware Area 51M.

Ο νέος φορητός υψηλών επιδόσεων διαθέτει το νέο σύστημα σχεδιασμού της εταιρείας και αποτελεί την πρώτη υλοποίηση που βασίζεται σε μια νέα φιλοσοφία δίνοντας επιλογές που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Το Area 51M είναι ένα notebook που προσφέρει δυνατότητες αναβάθμισης όπως κανένα άλλο φορητό μέχρι στιγμής. Εξοπλίζεται με επεξεργαστή 9ης γενιάς της Intel, δέχεται έως και 64GB RAM, υποστηρίζει έως τρεις δίσκους (2x M.2 SSD και 1x 2.5-inch), διαθέτει τεχνολογία Ethernet 2.5Gbps και η οθόνη των 17-ιντσών ανάλυσης Full HD (144Hz) είναι ό,τι πρέπει για το απαιτητικό gamer ή τον enthusiasm χρήστη.


Στο κομμάτι της επεκτασιμότητας το Area 51M επιτρέπει στον κάτοχό του να αναβαθμίσει τον επεξεργαστή (υποστηρίζει desktop cpus) αλλά και την κάρτα γραφικών. Φυσικά όσον αφορά τις κάρτες για αρχή θα υπάρξουν επιλογές από την σειρά GeForce RTX όπου κατασκευάζονται σε ειδικό module για να χωράνε στο φορητό.

Με αυτά και μ' αυτά το εν λόγω Alienware μπορεί να "φορέσει" έναν κανονικό Intel Core i9-9900K και μια GeForce RTX 2080 προσφέροντας επιδόσεις που δεν συναντά κανείς σε φορητό της αγοράς, αποτελώντας έτσι το δυνατότερο gaming laptop στον κόσμο.

Η τιμή του Area 51M θα ξεκινά από τα 2549 δολάρια και θα είναι διαθέσιμος στα τέλη του Ιανουαρίου.

Σχόλια