Απάτη εκατομμυρίων που οφείλεται στους εργαζομένους της ανακάλυψε η DJI


H γνωστή εταιρεία κατασκευής drone, DJI, ανακάλυψε απάτες που στοίχισαν στην ίδια εκατομμύρια δολάρια και οφείλονται στους εργαζόμενους της. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως υπολογίζεται απώλεια κερδών περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων και γι' αυτό το λόγω προέβει σε απολύσεις ατόμων που ευθύνονταν για αυτή τη κατάσταση.

Σύμφωνα με την Financial Times, 29 εργαζόμενοι είδαν την πόρτα της εξόδου, καθώς ήταν εμπλεκόμενοι στην εν λόγω διαφθορά που είχε πάρει μεγάλη έκταση ενώ παράλληλα θα έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο.

Η DJI ανάφερε πως μερικοί από τους 14,000 εργαζομένους της διακινούσαν ανταλλακτικά με υψηλότερο κόστος για προσωπικό τους όφελος. Το περιστατικό έκανε την εταιρεία να δει την όλη κατάσταση με άλλο μάτι και έτσι  δημιούργησε μια ομάδα εργασίας υψηλού επιπέδου για την καταπολέμηση και την ενίσχυση των μέτρων κατά της διαφθοράς.

Τέλος, η εταιρεία που εδρεύει στην Shenzhen της Κίνας αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή drones στον κόσμο, καταλαμβάνοντας το 75% της αγοράς. Εκτός των προϊόντων για καταναλωτές (Mavic 2, Mavic Air κτλ.) η DJI επενδύει και σε άλλες λύσεις που σχεδιάζονται για έρευνα και διάσωση.

Σχόλια