H LG παρουσιάζει επίσημα την αναδιπλούμενη 4K OLED TV για το 2019


Η CES 2019 ξεκίνησε και η LG έδωσε δυναμικό παρών παρουσιάζοντας την πρώτη αναδιπλούμενη 65άρα OLED TV για τους καταναλωτές. Αποτελώντας μέρος της οικογενείας Signature, η νέα τηλεόραση γίνεται το flagship μοντέλο 4K OLED για το 2019. Φυσικά μοιάζει με τη πρωτότυπη που είχε παρουσιαστεί ένα χρόνο πριν ωστόσο έχει ανασχεδιαστεί η βάση όπου έχει προστεθεί και σύστημα ήχου 100watt Dolby Atmos.

Πρόκειται για μια τηλεόραση η οποία είναι εκεί όταν την χρειάζεσαι και εξαφανίζεται όταν δεν την θες. Έτσι, δεν θα υπάρχει στο χώρο ένα μεγάλο μαύρο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο (εννοώντας το μεγάλο πάνελ) όταν δεν το χρειάζεσαι. Η τηλεόραση, όταν απενεργοποιηθεί, πέφτει αργά και επανέρχεται σε μόλις 10 δεύτερα πατώντας το πλήκτρο ενεργοποίησης. Η LG ανάφερε ότι το σύστημα διπλώματος είναι ακριβώς ίδιο με το πρωτότυπο μοντέλο ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό το πόσα ανεβοκατεβάσματα αντέχει σε βάθος χρόνου.

Ακόμη υπάρχει και ένα πρόσθετο mode με την εταιρεία να το αποκαλεί "Line Mode" όπου η τηλεόραση πέφτει και αφήνει εμφανές μόνο το ένα τέταρτο του πάνελ. Έτσι, υπάρχει μια διακριτική επιφάνεια για να προβάλλονται στοιχεία όταν αναπαράγεται μουσική ή gadgets για έλεγχο των έξυπνων συσκευών του σπιτιού.


Η νέα τηλεόραση διαθέτει εξόδους HDMI 2.1, όπως και τα περισσότερα μοντέλα της εταιρείας για το 2019, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία και αντοχή στο χρόνο, όσον αφορά τη συμβατότητα με νέα πρότυπα και συσκευές.

Σχετικά με τις υπόλοιπες δυνατότητές της ως τηλεόραση προσφέρει ένα πλήρες πακέτο χαρακτηριστικών όπως ζωντανό 4K HDR χρωματισμό, υπέροχα μαύρα και εκπληκτικές γωνίες θέασης ενώ όλο αυτό ολοκληρώνεται όμορφα με τα ηχεία που προσφέρουν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό ήχο.

Δυστυχώς όμως όπως κάθε τι νέο στο χώρο της τεχνολογίας δεν είναι προσιτό σε όλους. Έτσι και η νέα LG Signature 4K OLED (rollable) TV στοιχίζει περί τα 8000 δολάρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σχόλια