Sony a6400, η νέα mirrοrless της σειράς με ταχύτατη εστίαση και εγγραφή 4K


Η ολοκαίνουργια a6400 ενσωματώνει το ίδιο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης που έχουν τα ακριβότερα μοντέλα (a7 III) της ετιαρείας, προσφέροντας ταχύτατη εστίαση σε μόλις 0,02 δευτερόλεπτα και σε 425 σημεία.

Ο αισθητήρας είναι ο γνωστός APS-C Exmor CMOS 24,2MP όπου συνεργάζεται με τον επεξεργαστή Bionz X της Sony και εκτός των άλλων μπορεί να καταγράψει video 4K στα 24 ή 30fps με επιλογές εικόνας HDR (HLG) και S-Log/S-Gamut.



Επιπλέον είναι ικανή να αποθανατίσει έως 11fps μέσω του μηχανικού κλείστρου ή 8fps σε αθόρυβη λειτουργία λήψης, με συνεχές AF/AE. Το εύρος της ευαισθησίας ISO φτάνει το 32,000 (για σταθερές και κινούμενες λήψεις) ενώ το extended αγγίζει το 102,400, αρκετά πιο ψηλά από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς ενώ σύμφωνα με την εταιρεία η μείωση θορύβου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Από τα χαρακτηριστικά δεν περνά αδιάφορη η ανακλινόμενη οθόνη (180 μοιρών) που εκτός από τη απλοποίηση του τρόπου αυτοφωτογράφισης δίνει γρήγορο έλεγχο διάφορων λειτουργιών της μηχανής, με πολλές εύχρηστες λειτουργίες αφής. Ακόμα διαθέτει σώμα από κράμα μαγνησίου για μικρό βάρος και ταυτόχρονα μεγάλη αντοχή ενώ δεν λείπει και η στεγανοποίηση στα κουμπιά και τα ρυθμιστικά, που εμποδίζουν την είσοδο της σκόνης και της υγρασίας.

Όσον αφορά την τιμή της, θα κοστίζει γύρω στα 1050€ και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον επόμενο μήνα ενώ θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη της παλιότερης a6300. Τέλος, θα διατεθεί σκέτη ως σώμα ή με φακό kit 16-50mm αλλά και τον πολλά υποσχόμενο 18-135mm.

Σχόλια