Nokia 9 PureView, για τους λάτρεις της φωτογραφίας


To Nokia 9 PureView παρουσιάστηκε επίσημα και πλέον είναι έτοιμο να δείξει τις δυνατότητές του, οι οποίες εκτός των άλλων θα προτιμηθούν από τους λάτρεις της φωτογραφίας. Πρόκειται για μια high-end συσκευή, όπου φέρει τα ιδανικά χαρακτηριστικά για τέλειες λήψεις και έμφαση στην λεπτομέρεια.

Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον έχοντας και το προσωνύμιο "PureView" είναι η κάμερα που αποτελείται από πέντε φακούς, με ένα κεντρικό και τους άλλους μαζί με το flash στοιχισμένους περιμετρικά. Η υλοποίηση αυτή αποτέλεσε συνεργασία της UMD Global και των δυο κορυφαίων εταιρειών Leica και Carl Zeiss. Έτσι, δημιουργήθηκε μια συσκευή που ενσωματώνει πέντε κάμερες των 12MP, οι οποίες συλλέγουν 10 φορές περισσότερο φως απ' ότι μια μονή κάμερα κινητού. Αποτέλεσμα αυτού είναι φωτογραφίες με εξαιρετικό δυναμικό εύρος και απίστευτη λεπτομέρεια τόσο στα φωτεινά σημεία όσο και στις σκιές ενώ πολύ καλό βάθος πεδίου και πιστότητα χρωμάτων ολοκληρώνουν το πακέτο.

Την λογική λειτουργίας των καμερών έχει επιμεληθεί η UMD Global σε συνεργασία με την Leica ενώ τα οπτικά είναι κατασκευασμένα από την Carl Zeiss. Με αυτό τον τρόπο, η τεχνογνωσία της μιας και τα ποιοτικά κρύσταλλα της άλλης προσφέρουν ένα σύνολο που θα λατρέψουν οι λάτρεις της φωτογραφίας. Οι τρείς εκ των δυο αισθητήρων, που είναι μονόχρωμοι, παρέχουν τη δυνατότητα λήψης υπέροχων ασπρόμαυρων φωτογραφιών, οι άλλοι δύο είναι RGB και ο τρίτος υποβοηθά στη δημιουργία ιδανικού βάθους πεδίου.

Φυσικά από ένα τέτοιο smartphone δεν θα μπορούσε να λείπει η επιλογή λήψης φωτογραφιών σε RAW DNG. Έτσι, δίνονται περισσότερες ευκαιρίες παραμετροποίησης μετά τη λήψη, με τη βοήθεια κάποιου επιπρόσθετου προγράμματος, για ακόμα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Το HDR που ενεργεί με ειδικούς αλγόριθμους και προηγμένο AI, είναι ακόμα ένα ιδανικό στοιχείο για να μην χαθεί η λεπτομέρεια από τα σκοτεινά σημεία. Όσο για τις επιλογές ισορροπίας λευκού, ISO, ταχύτητα κλείστρου και έκθεσης στην επιλογή PRO είναι διαθέσιμα για πλήρη παραμετροποίηση.

Πέραν τούτου όμως το Nokia 9 PureView είναι ένα κινητό με όλα τα τεχνολογικά καλούδια που δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια συσκευή. Διαθέτει οθόνη 5,99-ιντσών edge-to-edge pOLED QHD με τεχνολογία PureDisplay και υποστήριξη HDR10. Ο επεξεργαστής είναι ο προ-τελευταίος κορυφαίος της Snapdragon, o 845 ο οποίος συνδυάζεται με 6GB RAM και 128GB ROM. H μπαταρία του είναι χωρητικότητας 3320mAh με υποστήριξη Qi Wireless, διαθέτει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP67 ενώ άξιο αναφοράς είναι ο βοηθητικός επεξεργαστής Qualcomm aptX για βελτίωση του ήχου.

Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για μια συσκευή που τα έχει όλα ωστόσο παίρνει συν ένα βαθμό για τις δυνατότητες που προσφέρει στο φωτογραφικό κομμάτι ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η τιμή δεν ξεπερνά τα 699 δολάρια. Τέλος, αναμένεται να το δούμε στα ράφια των καταστημάτων τέλη Μαρτίου.

Σχόλια