The MARQ collection, η νέα σειρά premium smartwatches από τη Garmin


Μια νέα σειρά έξυπνων ρολογιών προσθέτει στη λίστα της η Garmin. Με τη λογική πως αυτοί που θα αγόραζαν ένα high-end μηχανικό ρολόι θα ξόδευαν τα ίδια για ένα με ψηφιακές ευκολίες, η εταιρεία παρουσιάζει την συλλογή MARQ.

Όπως οι μεγάλες εταιρείες στο χώρο της ωρολογοποιίας, Tag Heuer και Montblanc έχουν παρουσιάσει τις δικές τους αντίστοιχες εκδοχές, προσθέτοντας ψηφιακά χαρακτηριστικά στα ρολόγια τους πλέον και η Garmin στρέφεται προς αυτή την κατηγορία καταναλωτών. Αν και η στρατηγική της φαίνεται ελαφρώς παράλογη η εταιρεία δημιουργεί πέντε νέα ρολόγια σχεδιασμένα για συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πτήσεις, οδήγηση, πεζοπορία και αθλητισμό.

Κάθε ρολόι είναι ξεχωριστό τόσο στις λειτουργίες όσο και στο σχεδιασμό της κάσας και των υλικών. Για παράδειγμα, το Driver (για τους οδηγούς) διαθέτει προ εγκατεστημένες 250 πίστες ενώ το Captain (για τους "θαλασσόλυκους") προσφέρει πληροφορίες για την παλίρροια, τις καιρικές συνθήκες, παράκτιους χάρτες καθώς και συνθήκες λιμένων. Από την άλλη το Aviator έχει χάρτες καιρού, πληροφορίες αερολιμένων και αεροπορικούς χάρτες. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, το Expedition, παρέχει βαρομετρικά και υψομετρικά στοιχεία καθώς και τοπογραφικούς χάρτες ενώ το Athlete, για τους αθλητές απεικονίζει τους παλμούς της καρδιάς καθώς και άλλες σημαντικές πληροφορίες αναλόγως το άθλημα.

Φυσικά, το δυνατό σημείο της συλλογής Garmin MARQ είναι ταυτοχρόνως και η μεγάλη του αδυναμία. Κάθε συγκεκριμένη λειτουργία από το ένα δεν παρέχεται στο άλλο και έτσι απλά αν κάποιος τρέχει σε πίστες αλλά είναι και πεζοπόρος τότε θα πρέπει να έχει και τα δυο ρολόγια αφού το ένα δεν προσφέρει και τα δυο παράλληλα. Δυστυχώς, αυτή η λογική δεν είναι και η καλύτερη ωστόσο η εταιρεία όπως αντιλαμβάνεστε στρέφεται σε ένα άλλο καταναλωτικό κοινό κρίνοντας και από τις τιμές τους που ξεκινούν από τα 1500 δολάρια και φτάνουν τα 2500 δολάρια. 

Από την άλλη υπάρχουν πολύ καλά ρολόγια από την Garmin που κοστίζουν πολύ λιγότερα χρήματα και κάνουν αρκετές από της παραπάνω λειτουργίες ωστόσο αν προτιμάτε κάτι πιο premium με ακριβότερα υλικά κατασκευής και στοχευμένη χρήση τότε η νέα συλλογή είναι ό,τι πρέπει.

MARQ Athlete

MARQ Aviator

MARQ Captain

MARQ Driver

MARQ Expedition

Σχόλια